Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠIO NA 9. MJESTU

Herojski podvig Španjolca, kvalifikacije i utrku odvozio sa slomljenom kosti pete

MotoGP World Championship - 2022 Gran Premio d’Italia Oakley Qualifying
Alessio Marini / ipa-agency.net
08.08.2022.
u 23:02

"Ozljeda ne iziskuje kirurško liječenje, Aleixu je propisano sedam dana potpunog odmora i za to vrijeme se mora služiti štakama", dodaje u svom priopćenju Apillia.

Španjolac Aleix Espargaro, drugoplasirani u ukupnom poretku motociklista u klasi MotoGP, pretrpio je prijelom petne kosti na desnoj nozi nakon što je u subotu na treningu za VN Velike Britanije pao, objavila je u ponedjeljak njegova momčad Aprilia.

"Ozljeda ne iziskuje kirurško liječenje, Aleixu je propisano sedam dana potpunog odmora i za to vrijeme se mora služiti štakama", dodaje u svom priopćenju Apillia.

"Španjolski motociklist, koji je pao na treningu na stazi Silverstone, kasnije je stoički odradio kvalifikacije, a onda u nedjelju i utrku", podsjeća Aprilia.

Nakon pada Espargaro je napustio stazu i odveden je u medicinski centar otkuda je izašao šepajući. No unatoč tome dobio je zeleno svjetlo liječničkog tima MotoGP-a za nastavak natjecanja.

Usprkos bolovima zauzeo je šesto mjesto u kvalifikacijama u subotu, a u nedjelju na utrci deveto. Nakon te 12. od ukupno 20 utrka svjetskog prvenstva, u kojoj je slavio Talijan Francesco Bagnaia (Ducati), Espargaro je i dalje drugoplasirani u ukupnom poretku sa 22 boda manje od vodećeg Francuza Fabia Quartarara (Yamaha).

"Cilj je stići na VN Austrije (19. do 21. kolovoza) u najboljem mogućem stanju", zaključila je svoje priopćenje Aprilia.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije