Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER DINAMA

Ante Čačić: Sustavno se radi destrukcija i unosi nemir, ne razumijem kritike

Zagreb: Ante Čačić održao konferenciju za medije uoči uzvrata protiv Ludogoretsa
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
08.08.2022.
u 20:40

- Dinamo sa mnom još nije izgubio, mi još držimo sve pod kontrolom. Slavili smo na gostovanjima u dvije europske utakmice, osvojili Superkup, u HNL-u u četiri utakmice imamo tri pobjede i remi.

Dinamo na Maksimiru sutra od 20 sati igra uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka. Plavi brane 2:1 iz prve utakmice, a susret je najavio trener Dinama Ante Čačić.

- Kritike? Ne znam što bih rekao osim da neke stvari ne razumijem. Cijela priča kreće od pojedinih medija, a oni žive od onoga što Dinamo radi za hrvatski nogomet. Dinamo sa mnom još nije izgubio, mi još držimo sve pod kontrolom. Slavili smo na gostovanjima u dvije europske utakmice, osvojili Superkup, u HNL-u u četiri utakmice imamo tri pobjede i remi. A nije nam bilo lako, imali smo težak ritam, teško je bilo poslije Razgrada doći u Varaždin, pa igrati po onoj vrućini - rekao je Ante Čačić, prenose 24sata.

- Ne vidim svrhu u toliko propitkivanja nakon svake utakmice, osim što netko namjerno radi nered. U tome neće uspjeti, imam 37 godina trenerskog staža, nigdje nisam napravio rezultatski kolaps ili ostavio nered, pa neću niti u Dinamu. Imamo pozamašan broj igrača, vodimo račune o tome da izguramo sve utakmice. Daj Bože, za osam dana ćemo u ovo vrijeme u Norveškoj najavljivati utakmicu za Ligu prvaka, a stalno se toliko kritizira.

Čačić je zatim naglasio:

- Najbitnije je da Dinamo ide prema naprijed, Dinamo je lokomotiva koja vuče kompletan hrvatski nogomet. Mi bi voljeli da to rade i drugi klubovi, a i za vas medije bi bilo dobro da Dinamo ode što dalje. Ne kritiziram vas medije, dobar dio vas je poticajan, ali neki se hvataju za stvari koje s mog aspekta nisu dobre. U Dinamu sam osvojio četiri trofeja, uveo Dinamo bez poraza u Ligu prvaka bez poraza, od 56 utakmica na klupi sam ih izgubio samo osam, od čega pet u grupnoj fazi Lige prvaka od PSG-a, Porta i Dinamo Kijeva, nije to baš tako loš skor. 

Osvrnuo se i na Ludogorec.

- Sigurno da sutra ne priželjkujem dramu kao što smo je imali prije 10 godina, ali tadašnja utakmica i ova danas su "nebo i zemlja". Mi smo tada imali jako negativnu atmosferu, ma kad bi tada stavili loptu na centar, ona bi se sama bez ikakvog vjetra otkotrljala u naš gol.

>> Pogledajte komentare navijača Dinama nakon remija sa Shkupijem

Ključne riječi

Komentara 27

DU
Deleted user
21:09 08.08.2022.

Ante ljudino, nece oni uspit srusit sta Dinamo, Ante, igraci i navijaci naprave. Uzalud im trud. Vidimo se sutra , idrmo po pobjedu i neka pate dusmani, samo Dinamo i dijamanti su vjecni

PE
peronja
20:52 08.08.2022.

Čačić je u pravu, ima podršku većine nas pravih navijača, po forumima se vidi da ima podršku. A ovo kaj se prikazuju pobjede kao porazi, to je za nepovjerovati. Kad bi velik broj navijača birao dobra igra i poraz ili loša igra i pobjeda, birali bi lošu igru i pobjedu jer u pobjedi uvjek ima i dobre igre. A ako pobjede protiv Slavena i Istre nisu rezultat dobre igre, ne znam onda kaj je dobra igra. A Varaždin nije loša ekipa, dapače.

UN
unknown11
21:03 08.08.2022.

Kad mediji kritiziraju Dinamo onda znas da je sve u redu s Dinamom, tako je oduvijek. Dinamovci mirno ocekuju uzvratnu tekmu i plasman u play-off fazu, nešto što ti isti mediji nisu kod svog voljenog kluba nikada vidjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije