Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pao je dogovor

Gotovo je, još jedan Dinamov dragulj seli u Leipzig za ogroman iznos!

Joško Gvardiol
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
20.09.2020.
u 23:45

Daroviti mladi stoper imao je tri službene ponude, francuskog Lillea, a potom i slavnog Leeds Uniteda koji je Dinamu nudio 22 milijuna eura uz 20% od sljedećeg transfera

Joško Gvardiol (18) dogovorio je sve uvjete s RB Leipzigom i uskoro će s njemačkim klubom, u kojemu je odnedavno i Dani Olmo, potpisati petogodišnji ugovor.

Njemački prvoligaš Dinamu će isplatiti otprilike 19 milijuna eura, no Gvardiol će barem do zime nastaviti nositi dres Dinama. To znači da će ga Leipzig tehnički kupiti 1. siječnja, donose 24sata.

Daroviti mladi stoper imao je tri službene ponude, francuskog Lillea, a potom i slavnog Leeds Uniteda koji je Dinamu nudio 22 milijuna eura uz 20% od sljedećeg transfera.

Ipak, želja Gvardiola je bila Bundesliga, a transfer će mladića sa zagrebačkih Srednjaka učiniti najskupljim braničem u povijesti Dinama. 

Dosad je to bio Filip Benković, kojega su plavi prije dvije godine transferirali u Leicester City za 15 milijuna eura.

Naglasimo uz to da je u pitanju i četvrti najskuplji hrvatski izlazni transfer nakon Pjace (23 milijuna eura), Olma (zasad 21,5 milijuna) i Modrića (21 milijun).

Komentara 27

RE
RedTree
23:59 20.09.2020.

Dinamo je s ovim transferom u zadnje dvije godine zaradio sigurno cca 100 milijuna eura, a ni stadiona ni ozbiljnih pojačanja. Onaj Ferencvarošov od 22 tisuće mjesta za 35 milijuna eura. Što znači otprilike da stadion od 30 tisuća do 35 tisuća mogao napraviti za cca 60 milijuna maksimalno.

ST
stric21
02:14 21.09.2020.

... nije loše .. momak po utakmici popuši gol u prosjeku .... ako ga uspiju utopiti svaka čast...

DU
Deleted user
07:22 21.09.2020.

Bravo za Joška odličan odabir za razvoj.Sigurno će porušiti sve rekorde u nastupima za A selekciju.Sve najbolje u karijeri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije