Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSAO U GORICI

Gdje je zapelo u transferu talentiranog lijevog beka u MLS? Otkrivamo pravu istinu

Gorica i Lokomotiva susrele se u 13. kolu Prve HNL
Igor Soban/PIXSELL
29.12.2020.
u 15:38

Razgovarao sam s roditeljima, razmišljao sam i onda i odlučio da ipak želim ostati i pričekati neke druge ponude. Nema razloga da prihvatim prvu ponudu. Nisam niti prvi niti zadnji igrač koji je odbio neku ponudu

Talentirani lijevi bek, Marijan Čabraja (24) igra za prvoligašku Goricu i zahvaljujući sjajnim nastupima za njega se zainteresirao i američki MLS. Ponuda je bila na stolu, poslao ju je Austin, a bila je teška gotovo milijun dolara. No, ništa od posla. Razlog? Ovisi kojeg sudionika ovog posla pitate. 

Mediji već danima pišu o tome pa smo odlučili raščistiti ovaj slučaj i završiti farsu. Nazvali smo samoga igrača, njegovog agenta Miroslava Bičanića i posrednika ovoga posla Denisa Selimovića. 

- Ovu sam odluku donio ja sam. Nitko me nije nagovarao. Gospodin Selimović me nazvao, popričali smo, rekao sam da mi je interesantno što se MLS raspituje za mene, ali nisam rekao da ću pristati - započeo je mladi bek pa nam odgovorio na pitanje je li njegov menadžer Miro Bičanić imao utjecaja na njegovu odluku:

- Ne, to je glupost. Naravno da sam razgovarao s njim, ali on mi je dao slobodu da sam odlučim, rekao mi je iskreno da se ni najmanje neće ljutit niti ako prihvatim ponudu niti ako odbijem. Razgovarao sam s roditeljima, razmišljao sam i sam onda i odlučio da ipak želim ostati i pričekati neke druge ponude. Nema razloga da prihvatim prvu ponudu. Nisam niti prvi niti zadnji igrač koji je odbio ponudu i ne shvaćam čemu tolika panika oko toga. Nije ponuda bila loša, ali nije mi bila ni potpuno zadovoljavajuća što se tiče mojih financija. Svjestan sam da će sada i cijena narasti, ali ide dobro i meni i Gorici pa se nadam da će se tako i nastaviti i da će na kraju završiti dobro - zaključio je Čabraja. 

Ekskluzivni zastupnik za Marijana Čabraju je Miroslav Bičanić, dobro znan nogometni agent na ovim prostorima, dok je ovu ponudu na stol Gorice donio Denis Selimović. Prema riječima posrednika, posao nije propao zato što igrač nije bio zadovoljan sa uvjetima.

- Igrač je bio zadovoljan sa uvjetima za njega, imao bi šest puta veća primanja nego u Gorici - kaže Denis Selimović, posrednik u transferu koji je donio ponudu u Goricu pa nastavlja:

-  Odšteta za Goricu nije bila milijun dolara, nego je paket bio oko 900.000 - milijun dolara, a u tom paketu je bila i provizija za agenta, posrednika koji je radio posao i postotak za Dinamo.

- Posao nije propao, kao sto tvrdi Bičanić, jer paket za igrača i njega nije bio zadovoljavajuć. Igrač je bio ok s uvjetima. Nego zato sto je Bičanić mišljenja da će se u sljedećih 6 mjeseci igrač probiti u A reprezentaciju i sa time da će doći ponuda iz liga petice - govori Selimović i zaključuje:

- Bičanić i igrač nikad nisu rekli, kako Bičanić tvrdi, da uvjeti za igrača nisu zadovoljavajući.  Nego da to nije dobro za njegovu karijeru, da sa tim gubi mogućnost A reprezentacije, da iz Gorice ima veće mogućnosti proboja u reprezentaciju. Ok, svatko ima pravi na svoje mišljenje.

Na sve to Bičanić ima samo jedan komentar: 

- Dotični gospodin bi trebao znati pravila FIFA-e i da ne smije kontaktirati tuđeg igrača jer time krši FIFA-in pravilnik o radu agenata. Iz razgovora sa drugim kolegama znam da mu nije prvi put da vrši pritisak na tuđeg igrača pa eto u ime svih mu poručujem da nauči pravilnik FIFA-e i ponaša se korektno jer zbog takvih kao što je on naša struka ima krivu percepciju kod ljudi - rekao je Miroslav Bičanić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije