Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka 13. lipnja

Ove zemlje žele biti domaćini SP-a 2026.

Fifa
Foto: Reuters
1/4
26.03.2018.
u 21:19

Nakon što posebna komisija detaljno razmotri obje kandidature, domaćin će biti određen na Fifinu Kongresu u Moskvi koji 13. lipnja, dan uoči početka ovogodišnjeg SP-a

Međunarodni nogometni savez objavio je u ponedjeljak kako je zaprimio dvije potpune kandidature za domaćinstvo Svjetskog prvenstvo 2026. godine, zajedničku kandidaturu SAD-a, Meksika i Kanade te kandidaturu Maroka.

Nakon što posebna komisija detaljno razmotri obje kandidature, domaćin će biti određen na Fifinu Kongresu u Moskvi koji 13. lipnja, dan uoči početka ovogodišnjeg SP-a.

Fifa
1/4

- Postupkom određivanja domaćinstva bavim se već 20 godina u raznim ulogama i garantiram vam da je ovo najtransparentniji proces. FIFA je ranije bila žestoko kritizirana kada je u pitanju proces određivanja domaćina, a naša je obveza naučiti iz grešaka i ne ostaviti nimalo mjesta sumnji u subjektivnost - kazao je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Marokanci su u svojoj kandidaturi naveli kako planiraju održati SP na 12 stadiona od kojih bi pet bilo novih ili obnovljenih, a među njima bi bio potpuno novi Nacionalni stadion u Casablanci kapaciteta 93.000 mjesta.

U sjevernoameričkoj kandidaturi na širem se popisu mogućih gradova domaćina nalaze 23 mjesta (16 u SAD-u, četiri u Kanadi i tri u Meksiku) od kojih će biti izabrano 16 onih koji bi ugostili SP. Prosječan kapacitet predloženih stadiona je 68.000. 

Komentara 10

DU
Deleted user
21:32 26.03.2018.

prvo oduzeti kataru 2022 zbog dokazane korupcije

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
21:56 26.03.2018.

Logički bi bilo najbolje u Maroku, no neprirodna zajednica Meksika, SAD-a i Kanade ima puno više novaca i već izgrađenu infrastrukturu, ali su međusobne udaljenosti i klimatske razlike ono što je po mom mišljenju veliki minus.

DU
Deleted user
22:26 26.03.2018.

jeftinije je za nas hrvate do maroka nego do sjeverne amerike. casa blanca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije