Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi poraz

Ovakve reprezentacije Hrvatskoj ne leže, upisali smo samo jednu pobjedu

Nikola Vlašić Ivan Strinić Nikola Kalinić Luka Modrić Marcelo Brozović
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
24.03.2018.
u 08:07

U dosadašnjih 10 susreta 'vatreni' su ostvarili samo jednu pobjedu, tri neodlučena ishoda i šest poraza uz negativnu razliku pogodaka 7-14.

Susret na stadionu Hard Rock u Miamiju bio je prvi međusobni ogled Hrvatske i Perua, te deseta utakmica 'Vatrenih' protiv neke od južnoameričkih reprezentacija.

U dosadašnjih 10 susreta 'vatreni' su ostvarili samo jednu pobjedu, tri neodlučena ishoda i šest poraza uz negativnu razliku pogodaka 7-14.

Do sada jedinu pobjedu protiv neke od južnoameričkih vrsta hrvatska reprezentacije je ostvarila 1. ožujka 2006. u Baselu protiv Argentine pobijedivši sa 3-2. Bila je to utakmica u kojoj je za hrvatsku vrstu debitirao Luka Modrić, a 'Gauče' su predvodili Lionel Messi i Carlos Tevez.

Hrvatska je povela golom Ivana Klasnića u trećoj minuti. Već minutu kasnije bilo je 1-1. Izjednačio je Tevez, a već u šestoj minuti 'Gauči' su okrenuli rezultat Messijevim golom. Izjednačenje je stiglo u 52. minuti. Dado Prošao je prošao na lijevoj strani i ubacio u sredinu, gdje je Darijo Srna glavom zabio za 2-2. Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Dario Šimić je nakon ubačaja Ivana Leke iz kornera zabio za 3-2 i veliko slavlje na travnjaku i na tribinama St. Jakob Parka.

Bila je to naša jedina pobjeda protiv Argentine u četiri međusobna susreta. U preostale tri utakmice upisali smo dva poraza i remi

Protiv Brazila smo igrali tri puta i niti jednom nismo slavili protiv peterostrukog svjetskog prvaka. U tri međusobne utakmice imamo remi i dva poraza i to oba ostvarena na Svjetskim prvenstvima. U Njemačkoj 2006. smo izgubili 0-1, a na posljednjem SP-u 2014. u Brazilu 1-3.

Protiv Brazila ćemo ponovo igrati u lipnju u Engleskoj u sklopu priprema za svjetsko prvenstvo, a Argentina nas čeka na SP-u u Rusiji u 2. kolu skupine D.

Od južnoameričkih reprezentacija još smo igrali protiv Ekvadora, Čilea, te sada i Perua.

Od Ekvadora smo izgubili 0-1 u susretu trećeg kola G skupine svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji 2002. 'Vatrenima' je trebala pobjeda za prolaz u osminu finala, ali su na koncu izgubili 0-1, a pogodak odluke zabio je Edison Mendez u 48. minuti.

Protiv Čilea smo igrali u polufinalu China Cupu u siječnju 2017. u Nanningu. Utakmica je završila 1-1, a Čileanci su potom pobijedili 4-1 boljim izvođenjem jedanaesteraca

U prvoj utakmici u 2017. godini Hrvatska je bila lišena usluga svojih najboljih igrača jer se China Cup nije igrao u službenom terminu FIFA-e pa je Ante Čačić u Kinu poveo svojevrsnu reprezentaciju HNL-a. Čile je poveo u 18. minuti golom Cesara Pinaresa, a izjednačio je Franko Andrijašević u 76. minuti. prilikom izvođenja jedanaesteraca za Čile su zabili Eduardo Vargas, Pablo Galdames, Jean Beausejour i Alvaro Ramos, dok je za Hrvatsku jedini zabio Josip Pivarić, dok su Domagoj Antolić i Mirko Marić bili neprecizni.

Utakmicom protiv Perua 'vatreni' su otvorili pripreme za SP u Rusiji. Bila je to prva od četiri pripremne utakmice prije početka SP-a. U nastavku sjevernoameričke turneje, Hrvatska će 27. ožujka u Dallasu zaigrati protiv Meksika, a do početka SP-a odradit će još dvije probe. Protiv peterostrukog svjetskog prvaka Brazila 'Vatreni' će igrati 3. lipnja u Engleskoj, a pet dana kasnije u Osijeku protiv Senegala.

Utakmica protiv Perua ostat će upamćena i kao prvi poraz Zlatka Dalića na klupi 'vatrenih'.

 

REZULTATI

Hrvatska - Argentina 0-0 (prijateljska - 4. lipnja 1994. Zagreb)

Hrvatska - Argentina 0-1 (skupina SP - 26. lipnja 1998. Bordeaux)

Hrvatska - Ekvador 0-1 (skupina SP - 13. lipnja 2002. Yokohama)

Hrvatska - Brazil 1-1 (prijateljska - 17. kolovoza 2005. Split)

Hrvatska - Argentina 3-2 (prijateljska - 1. ožujka 2006. Basel)

Hrvatska - Brazil 0-1 (skupina SP - 13. lipnja 2006. Berlin)

Hrvatska - Brazil 1-3 (skupina SP - 12. lipnja 2014. Sao Paulo)

Hrvatska - Argentina 1-2 (prijateljska, 12. studenog 2014. London)

Hrvatska - Čile 1-1, 1-4 11m (China Cup - 11. siječnja 2017. Nanning)

Hrvatska - Peru 0-2 (prijateljska, 24. ožujka 2018. Miami)

Komentara 21

MO
matK.O.
08:45 24.03.2018.

Ako jedan Peru (kojemu je najbolji igrač osrednji u Lokomotiv Moskvi) nemogu pobijedit naše "zvijezdice" onda u Rusiju idemo opet na jedan kratak izlet.

PA
Panac
09:23 24.03.2018.

Loš izbor izbornika je problem br.1 za Hrv.repku. Niko Kovač je ipak odrastao u Njem., ali je prerano dobio u ruke da vodi rep. Šuker je prokockao milijune € ( ne svoje,nego saveza ) .... za tu lovu se mogloglo uzeti stranog stručnjaka... npr Ancelottija Sigurno bi imali više uspjeha!!!

Avatar Niškorist
Niškorist
10:12 24.03.2018.

Trener +igraći=igra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije