Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanski MVP:

Putinovo Svjetsko prvenstvo bit će kao Hitlerove Olimpijske igre 1936.

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
21.03.2018.
u 18:08

Johnson misli da će predsjednik Rusije Vladimir Putin SP iskoristiti za samopromociju kao što je to napravio nacistički vođa te naglasio da bi UK trebalo savjetovati navijačima da ne putuju na turnir u Rusiju.

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije Boris Johnson složio se s usporedbom skorašnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji s Olimpijskim igrama koje je Hitlerova Njemačka organizirala 1936. godine.

Johnson misli da će predsjednik Rusije Vladimir Putin SP iskoristiti za samopromociju kao što je to napravio nacistički vođa te naglasio da bi UK trebalo savjetovati navijačima da ne putuju na turnir u Rusiju.

- Ideja da Putin predaje trofej svjetskog prvaka kapetanu pobjedničke momčadi, ideja da Putin to koristi kao PR vježbu kako bi veličao brutalni i korumpirani režim za koji je odgovoran ispunjava me užasom - rekao je Član britanskog parlamenta iz laburističke stranke Ian Austin, na što je Boris Johnson rekao:

- Potpuno ste u pravu. Mislim da je usporedba s 1936. ispravna.

Johnson je dodao da je samo 24,000 navijača engleske reprezentacije kupilo ulaznice za SP, dok ih u Brazil prije četiri godine putovalo 94,000. Dodao je da trebaju "hitno razgovarati" s Rusima oko toga kako će organizatori "ispuniti svoje obveze prema Fifi oko brige za navijače".

Komentara 28

KO
kordunmoj75
18:19 21.03.2018.

Fasisti se uspanicili,treba englezima zabraniti ulazak u Rusiju,uopce,jer to je prljava, bolesna nacija.

Avatar Tom Tornado
Tom Tornado
18:39 21.03.2018.

Pa vi monarhisti i imperijalisti Englezi odite na Commonwealth igre ,djelili ste svijet kak ste htjeli (jos uvijek)sad vam ne pase kad je netko jaci od vas...izlazite milijuni na ulici i masete staroj babi od 100godina cija familija vas krade i pljacka vec tisucu godina ..Pa ko je tu lud?A tko zbunjen?

WE
weAreCro
18:25 21.03.2018.

Vi sto prenosite ovu vjest niste normalni skupa sa tim nenormanim englezima. Ovog covjeka usporedivati s Hitlerom je samo izraz manjka kulture i tolerancije. Gdje vam je otvorenost prema svijetu i drugacijoj kulturi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije