Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za sp u jar-u

FIFA će akreditirati novinare Jugoslavije, DDR-a, Čehoslovačke

Ždrijeb SP
Reuters
17.03.2010.
u 10:39

Velika se pogreška potkrala Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) na njenim službenim web stranicama.

Novinari odavno nepostojećih zemalja mogu se, naime, akreditirati za Svjetsko prvenstvo kao predstavnici raspadnutih država.

Tako je, primjerice, omogućeno poslati zahtjev za praćenje Mundijala novinarima Istočne Njemačke (prestala postojati 1990.), Jugoslavije (1991.), Čehoslovačke (1992.)... otkrio je Bild.

Iz FIFA-e su se opravdali riječima kako je došlo do pogreške te obećali da će je odmah ispraviti. 

Svjetsko nogometno prvenstvo održat će se u Južnoafričkoj Republici od 11. lipnja do 11. srpnja.

Ključne riječi

Komentara 1

ME
Melkior
10:51 17.03.2010.

Ha ha ha. Odlican frick show. Samo to se Hrvatske ne tice. Zasto? Pa, neka mi kolege komentatori Srbijancic, Belamamba, Srbinbre, Eskim i ostalo drustvo ne zamjere ali opet je za to kriva bratska nam Srbija, jer je svoju tvorevinu sa kasnije otcjepljenom Crnom Gorom isto tako nazvala Jugoslavija. A ta se Jugoslavija BIH, Hrvatske i Slovenije ne tice. Sve u svemu kad netko kaze Jugoslavija nitkome nije jasno na koju misli. Eto, ja ipak mislim da su Hrvati, Slovenci i Bosjnaci do 1991 Jugoslaviju kako-tako dozivljali kao svoju zemlju ali Jugoslaviju 1992 nikako. Narocito Hrvati i Bosnjaci jer ta je zemlja na njih fakticki izvela agresiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije