Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENO

Izbornik je odabrao: Zlatko Dalić objavio širi popis reprezentativaca za SP u Kataru

Zagreb: Održana konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoči sutrašnje utakmice s Danskom
Goran Stanzl/PIXSELL
31.10.2022.
u 15:11

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, objavio je širi popis kandidata za FIFA Svjetsko prvenstvo na kojem se nalaze 34 igrača.

Izbornik Dalić će u srijedu 9. studenoga na konferenciji za medije objaviti konačni popis kandidata za Svjetsko prvenstvo, na kojem se može naći između 23 i 26 igrača. Završni popis igrača Hrvatski nogometni savez mora dostaviti Fifi 14. studenoga, a nakon toga, moguća je izmjena igrača do 24 sata prije prve utakmice u slučaju ozljede.

Na Dalićevom širem popisu kandidata nalaze se 34 imena, jedno manje nego što je predviđeno, nakon što se u nedjelju na utakmici Lokomotiva - Hajduk ozlijedio Lovre Kalinić. Današnji pregled magnetskom rezonancijom pokazao je da Kalinić zbog ozljede koljena ne može konkurirati za odlazak u Katar, javljaju s web stranice HNS-a

- Iznimno nam je žao zbog Lovre te mu želimo što brži i što kvalitetniji oporavak. Taj nesretni događaj potvrđuje da je u ovom trenutku najvažnije zdravlje igrača te možemo samo poželjeti da do okupljanja više nemamo vijesti vezanih za ozljede - izjavio je izbornik Dalić.

- Na ovom širem popisu su 34 igrača kako bismo imali dovoljno opcija u slučaju bilo kakvih nepredviđenih situacija. Raduje me što je velik broj igrača u dobroj formi i što većina kandidata ima dobru minutažu. Vjerujem da će svi maksimalno iskoristiti naredna dva tjedna kako bi u optimalnom stanju dočekali okupljanje kojem se svi iznimno radujemo - poručio je Dalić.

 

 

Hrvatska reprezentacija okupit će se 13. i 14. studenoga u Zagrebu, odakle 14. 11.  putuje u Rijad na prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom koja je zakazana za 16. studenoga. Dva dana kasnije, reprezentacije putuje u svoj bazni kamp u Katar, gdje 20. studenoga počinje FIFA Svjetsko prvenstvo. Svjetski doprvaci svoj put započinju 23. studenoga protiv Maroka, a potom im slijede dvoboji s Kanadom (27. studenoga) i Belgijom (1. prosinca).

Širi popis kandidata za FIFA Svjetsko prvenstvo:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Marin Pongračić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić, Josip Mišić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja, Antonio Mirko Čolak

>> VIDEO: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

Komentara 11

KL
Klavocin
15:18 31.10.2022.

Pa kad ije čaleta zadnji put igrao da je zavrijedio poziv

Avatar kmetovi.mračnih.sila
kmetovi.mračnih.sila
19:30 31.10.2022.

Daj barem naslov pročitaj.

PA
pajokola1
09:01 01.11.2022.

Sve se zna, tko imalo poznaje Dalića zna i kojih će prvih 11 krenuti na SP,,,99% su to: Livaković,Juranović, Gvardiol, Lovren, Sosa, Brozović, Kovačić,Modrić, Perišić, Pašalić ,Kramarić....tu je još jedino upitam malo Lovren ili Šutalo ,ali Dalić će ziheraški dati prednost Lovrenu, ostali će ulaziti ovisno kakav bude rez na tekmi, i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije