Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSMA POSTAJA

Estonac Tanak pobjednik Finskog relija ispred Rovanpere

Rally - WRC Rally Italia Sardegna
Luca Barsali / ipa-agency.net
07.08.2022.
u 14:18

Tek 21-godišnji Rovanpera je uzeo maksimalnih pet bonus bodova iz posljednjeg brzinca, te je povećao svoju prednost u prvenstvu na velika 94 boda nad Tanakom, a do kraja su još četiri relija.

Estonac Ott Tanak u nedjelju je po treći put pobijedio na Finskom reliju, osmoj postaju WRC prvenstva, te je donio Hyundaiju prvu pobjedu na makadamskim cestama.

Toyotin vodeći vozač u svjetskom prvenstvu Finac Kalle Rovanpera završio je drugi, dok je njegov sunarodnjak i timski kolega Esapekka Lappi bio treći unatoč prevrtanju na pretposljednjoj etapi.

Lappi se prevrnuo na 21. brzincu, a na stajalište pred zadnju etapu je stigao s teško oštećenim automobilom, udarenim hladnjakom, razbijenim vjetrobranskim staklom i otkinutim stražnjim krilom.

Finac je u svoj hitno pokrpani radijator stavio vodu iz jezera, te je ipak je uspio otići do krajabrzinca i time sačuvati svoje treće mjesto ispred Velšanina Elfyna Evansa. Tanak, svjetski prvak iz 2019., vodio je od petka ujutro i ostvario pobjedu za 6.8 sekundi. To mu je druga pobjeda ove sezone, a 16. u karijeri.

Tek 21-godišnji Rovanpera je uzeo maksimalnih pet bonus bodova iz posljednjeg brzinca, te je povećao svoju prednost u prvenstvu na velika 94 boda nad Tanakom, a do kraja su još četiri relija.

Sljedeći reli vozi se tek za desetak dana u Belgiji (18.-21. kolovoza) i to na asfaltu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije