Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ESTONAC I FINAC

Finski reli: Tanak i dalje vodi, ali Rovanpera mu je sve bliže

Rallying - World Rally Championship - Safari Rally Kenya
MONICAH MWANGI/REUTERS
06.08.2022.
u 20:52

Nakon sedam od 13 relija koji se boduju za Svjetsko prvenstvo Rovanpera je u uvjerljivom vodstvu sa 175 bodova. Drugoplasirani Belgijac Thierry Neuville (Hyundai) ima 92 boda, ali je u Finskoj uoči posljednjeg dana tek peti s više od dvije minute zaostatka.

Estonski vozač Ott Tanak (Hyundai) zadržao je u subotu vodeću poziciju na Finskom reliju iz kalendara Svjetskog prvenstva, ali je vodeći u ukupnom redoslijedu, 21-godišnji Finac Kalle Rovanpera (Toyota) smanjio zaostatak na manje od devet sekundi (+8.4) uoči posljednjeg dana, kad su na rasporedu još četiri brzinska ispita.

Rovanpera je u petak, kad je na rasporedu bilo deset "brzinaca", za Tanakom zaostao 21 sekundu i bio četvrti u ukupnom redoslijedu. Međutim, u subotnjih osam brzinskih ispita mladi Finac je pet puta bio najbrži, probio se na drugo mjesto i smanjio zaostatak za Estoncem za više od 12 sekundi.

Tanak je u subotu bio najbrži na dva "brzinca", a jednom je to uspjelo Velšaninu Elfynu Evansu (Toyota) koji je u ukupnom redoslijedu četvrti, ali daleko iza vodećeg dvojca s više od minute zaostatka (+1:19.7) za Tanakom. Evans je uoči posljednje subotnje etape morao sam popraviti amortizer, da ne bi bio prisiljen odustati, pa je u tom "brzincu" nakupio gotovo 50 sekunde zaostatka za estonskim vozačem.

Treće mjesto drži Finac Esapekka Lappi (Toyota) sa zaostatkom od 35.2 sekundi za vodećim.

Nakon sedam od 13 relija koji se boduju za Svjetsko prvenstvo Rovanpera je u uvjerljivom vodstvu sa 175 bodova. Drugoplasirani Belgijac Thierry Neuville (Hyundai) ima 92 boda, ali je u Finskoj uoči posljednjeg dana tek peti s više od dvije minute zaostatka.

Već trećeplasirani Evans za Rovanperom zaostaje za 96, a Tanak za 98 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije