Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz zahvale

Dončić neće platiti sprovode žrtava: Iz grada odgovorili na obećanja košarkaša

NBA: Chicago Bulls at Dallas Mavericks
Foto: Jerome Miron/REUTERS
1/3
05.05.2023.
u 16:27

"Jedna od prvih stvari koja je dogovorena jest pokrivanje svih troškova i organizacije sahrana. Nadležne službe već pripremaju organizacijske detalje u vezi sa sahranom", rekli su iz grada te mu se zahvalili na izraženoj sućuti i dobroj volji

Iz Grada Beograda rekli su kako će oni snositi sve troškove obitelji učenika i zaposlenika zahvaćenih tragičnom pucnjavom u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u kojoj je poginulo osmero djece i zaštitar. Odgovor je to na obećanje košarkaša Luke Dončića da će snositi troškove pogreba, kao i psihološke pomoći za sve pogođene nasiljem.

"Grad Beograd zahvaljuje obitelji Luke Dončića na izrazima sućuti i javno izrečenoj želji da snosi troškove sahrane poginulih učenika OŠ Vladislav Ribnikar", napisali su i dodali:

"Grad Beograd je, od trenutka kada je gradonačelnik najavio svaku vrstu pomoći obiteljima stradalih, u komunikaciji s njima i jedna od prvih stvari koja je dogovorena jest pokrivanje svih troškova i organizacije sahrana. Nadležne službe već pripremaju organizacijske detalje u vezi sa sahranom."

Igrač Dallas Mavericksa ima obiteljske veze sa Srbijom. Otac mu je podrijetlom iz susjedne države, a u okolici Beograda ima i brojne članove šire obitelji. "Tragična pucnjava i gubitak života nevine djece slama mi srce", rekao je u Dončić u izjavi za medije.

"Kroz svoju zakladu istražujem trenutačne i dugoročne načine pomoći obiteljima žrtava, učenicima i samoj školi. Predan sam ovom pothvatu i nastavit ću dijeliti informacije", obećao je igrač.

VIDEO: Vučić: "Potpuno ćemo razoružati Srbiju. Kajem se što sam bio protiv smrtne kazne"

 

Komentara 2

SC
scavljak73
17:35 05.05.2023.

Stari (Saša) Dončić je Srbin porijeklom s Kosova (države priznate od RH), a ne iz Srbije.

Avatar barba_barba
barba_barba
17:10 05.05.2023.

Otac mu je podrijetlom iz susjedne države Srbije, a to je Kosova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije