Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za OI

Domaćinstvo takvom turniru može biti i mač s dvije oštrice

Veljko Mršić
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/7
16.11.2019.
u 13:42

Zajedno s Litvom, Srbijom i Kanadom, Hrvatska je domaćin jednog od četiri kvalifikacijska turnira za nastup na Olimpijskim igrama što će se od 23. do 28. lipnja odvijati u splitskom Spaladiumu

Ono što se znalo već neko vrijeme, jer prijavila su se samo četiri kandidata, Svjetski košarkaški savez (Fiba) sada je i službeno objavio.

Zajedno s Litvom, Srbijom i Kanadom, Hrvatska je domaćin jednog od četiri kvalifikacijska turnira za nastup na Olimpijskim igrama što će se od 23. do 28. lipnja odvijati u splitskom Spaladiumu.

Doznavši da je iz ureda Fibe stigla potvrda, seniorski izbornik Veljko Mršić kazao je:

– Ovo je velika stvar za našu košarku da se jedan tako važan turnir igra kod nas. Nakon Eurobasketa 1989. ovo je najjači i najvažniji turnir koji će se igrati u Hrvatskoj, jači od jedne od četiri skupine EP-a igrane 2015. u Zagrebu. Split će biti odličan domaćin, imat ćemo jako dobru atmosferu.

Domaćinstvo takvom turniru može biti i mač s dvije oštrice što su najbolje osjetili Talijani prije četiri godine kada ih je u Torinu eliminirala upravo Hrvatska.

– Da bismo osjetili prednost domaćeg terena, moramo biti maksimalno združeni i besprijekorno fizički pripremljeni. Nadam se da će ovo domaćinstvo probuditi želju kod naših igrača da dođu na pripreme maksimalno spremni sa željom da se pokažu u što boljem svjetlu. Jer mi za pripreme u lipnju nećemo imati puno vremena – ističe Mršić koji nema posebnih želja glede pitanja koga ne bi volio da 27. studenog bude dodijeljen splitskoj skupini.

– Sigurno je jedino da nam ne mogu doći tri preostala domaćina, a to su vrlo jake reprezentacije. No tu su Grčka, Slovenija, Turska, Njemačka, Brazil, Italija, Rusija... i netko od njih će zacijelo biti nama dodijeljen. No prerano je još govoriti o našim izgledima za plasman jer treba vidjeti čiji će igrači igrati NBA finale čiji je posljednji mogući datum 21. lipnja i tko će okupiti kakav sastav – zaključio je Mršić.

>> Pogledajte kakvim se poslom bavi košarkaš Hermes Analitice

Komentara 2

Avatar links
links
07:57 17.11.2019.

dajte se prestanite blamirati i moliti igrače da dodju!! Tko hoće neka igra tko ne-van zauvijek, prvi Hezonja, ne ponižavajte se-nas

DH
dalibor.hren
12:00 17.11.2019.

Bolje ispasti nego da igra Hezonja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije