Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON POBJEDE

Dinamovci se kratko veselili, Mamić odmah najavio derbi s Rijekom

Zagreb: Zoran Mamić obratio se medijima nakon pobjede Moskve rezultatom 3:1
Igor Soban/PIXSELL
11.12.2020.
u 08:13

- Možemo biti sretni i ponosni što smo pokazali u prvih 45 minuta i veći dio nastavka. Možemo uživati u toj pobjedi, ali samo večeras jer nas u nedjelju očekuje derbi protiv Rijeke - kaže Mamić

U susretu posljednjeg kola K skupine Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio moskovski CSKA sa 3:1 potvrdivši prvo mjesto u skupini i plasman u 16-inu finala. Dinamo je i prije ovog kola osigurao "europsko proljeće", a protiv Rusa je lovio mjesto u povijesti europskih kupova.

Hrvatski prvak je imao priliku postati jedini klub u povijesti Lige prvaka i Europske lige, otkako se igraju u sadašnjim formatima, koji je skupinu okončao bez primljenog pogotka.

Nažalost, "Modre" je na putu do rekorda zaustavio hrvatski nogometaš Kristijan Bistrović postigavši pogodak u 76. minuti, čime je Dinamo primio gol nakon 526 minuta igre.

- Čestitam momčadi na sjajnoj igri i na sjajnom rezultatu. Odigrali smo jako dobru utakmicu 80 posto vremena. Ekipa je silno željela ne primiti gol, ali to se nažalost dogodilo. Kada smo primili gol malo smo izgubili konce - kazao je Dinamov trener Zoran Mamić.

Dodao je kako u tjednu prije utakmice nije spominjao lov na rekord.

- Ekipa je to silno željala, ali mi to nismo spominjali. Nismo stavljali fokus na to nego na pobjedu i tri boda. Bez obzira što nismo uspjeli, dobio sam poruku da smo rekorderi po minutaži, pa i to je sjajno.

Istaknuo je kako ova momčad ima još puno prostora za napredak.

- Teško je reći koji su limiti ove momčadi, sigurno postoji prostora za napredak. Ovo je velikim dijelom nova momčad u odnosu na dvije prošle godine. Puno je novih igrača i protokom vremena to može izgledati još bolje, posebno kada prođemo kompletne pripreme.

Hrvatski prvak će kao pobjednik skupine K imati status nositelja, kao i ostalih 11 pobjednika skupina, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz Lige prvaka.

Kao nositelj Dinamo će imati prednost domaćeg terena, pa će prvi susret 18. veljače igrati u gostima, a uzvrat 25. veljače na stadionu Maksimir.

Među najzvučnijim imenima koji prijete "modrima" su Benfica, Real Sociedad, RB Salzburg, Lille, ali i Crvena zvezda...

- Želja za ždrijeb nemam, pokušat ćemo se pripremit na najbolji mogući način kao i do sada pa ćemo vidjeti - istaknuo je.

Dinamo nema preveše vremena za slavlje jer ga u nedjelju očekuje derbi na Rujevici protiv Rijeke.

- Možemo biti sretni i ponosni što smo pokazali u prvih 45 minuta i veći dio nastavka. Možemo uživati u toj pobjedi, ali samo večeras jer nas u nedjelju očekuje derbi protiv Rijeke - dodao je Mamić.

Čestitao je Rijeci na sjajnom rezultatu protiv AZ-a i lijepoj prezentaciji hrvatskog nogometa.

- Očekujem pravi derbi, dobru utakmicu, obje momčadi su u dobrom rasploženju, no mi uz sav respekt idemo po tri boda - poručio je na kraju Mamić.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:12 11.12.2020.

U svakom članku nakon utakmice glavna tema je kako Dinamo nije uspio završiti grupnu fazu EL bez primljenog gola. Tja, svakom svoje veselje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije