Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je odgovoran?

Evo što Dinamo kaže o velikom gafu zbog kojeg bi juniori mogli biti izbačeni iz LP-a!

Dinamo, doček juniora na Plesu
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/8
24.02.2016.
u 17:28

O cijelom slučaju kontaktirali smo s Dinamom, pokušali saznati o čijem je propustu riječ i kako je do njega došlo

Dinamove juniore nakon veličanstvene pobjede protiv Anderlechta i plasmana u četvrtfinale Lige prvaka u Zagrebu je dočekao šok. Naime, iz Uefe je stigao dopis da Matija Fintić nije smio igrati u tom susretu jer je imao tri žuta kartona.

– Srce mi se raspalo na dva dijela, kratko je u zračnoj luci komentirao trener juniora Mario Cvitanović, a igrači su bili u šoku. Veselili su se odmjeravanju snaga s Barcelonom, ali sad je upitno hoće li do toga doći jer im prijeti izbacivanje iz natjecanja.

O cijelom slučaju kontaktirali smo s Dinamom, pokušali saznati o čijem je propustu riječ i kako je do njega došlo, a maksimirski klub oglasio se priopćenjem koje donosimo u cijelosti.

"Fantastični mladi igrača Dinama odigrali su još jednu veliku utakmicu, dobili Anderlecht 2:0 i plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka mladih, no nakon utakmice je utvrđeno kako je došlo do administrativne pogreške. Naime, posljednjih sedam minuta utakmice igrao je Matija Fintić koji je u utakmicama skupine skupio tri žuta kartona i nije imao pravo nastupa. 

Nakon utakmice je delegat obavijestio Anderlecht o pogrešci, na što su predstavnici kluba iz Belgije poručili da se neće žaliti jer je bolja momčad prošla dalje, no UEFA u svakom slučaju može pokrenuti postupak. Konačna odluka bit će donesena u ponedjeljak, 29. veljače.

Naravno, GNK Dinamo je spreman snositi financijske posljedice za ovu pogrešku, no isto tako se iskreno nadamo i vjerujemo da će UEFA prepoznati prave sportske vrijednosti i neće kazniti mlade sportaše koji su tamo gdje je jedino važno, na terenu, pokazali da zaslužuju igrati u četvrtfinalu.

U svakom slučaju o svemu ćemo na vrijeme obavijestiti naše navijače i javnost."

>>Dinamovi juniori bit će izbačeni iz Lige prvaka? Fintić igrao iako nije smio

Komentara 49

VE
vecernji55
19:11 24.02.2016.

Kako god bilo, ovi iz Anderlechta su gospoda. Da je nas netko tako prosao i da im je igrao igrac koji nije smio, mi bi se zalili do Strazbura, ne bi nas bilo sramota ni da smo 10:0 izgubili. A ovi vele, bolji su prosli, necemo se zaliti. To je sport, to je kultura prijatelji moji.

Avatar cluesblues
cluesblues
18:42 24.02.2016.

pise da uz eventualno izbacivenjeslijedi i novcana kazna - dakleosim otkaza treba i tu novcanu kaznu naplatit od (ne)odgovorne osobe kojem je posao da se ovakvi propusti ne dogadjaju - ovo je neizmjerna steta ne samo zbog prestiza kluba nego i zbog tih mladih nogometasa koji su do prije par sati zivjeli eurospki san i onda im je to oduzel neki nedgovorni i preplaceni probisvjet koji ne zna svoj posal…bez obzira dal decke izbace ili ne tog nesposobnog uhljeba treba maknut iz kluba za sva vremena...

CR
crocro
17:54 24.02.2016.

Gle čuda, ako slučajno juniori budu kažnjeni a time i ispali iz daljnjeg takmičenja, to će za njih biti najveća i najteža kazna, i psihička ali i fizička. Ali odgovornih za propust nema, nikome se ništa neće dogoditi niti se može dogoditi. Sada slijedeće sezone opet treba sve redom pobijediti i doći do nivoa na kojem su sada da bi pokazali da mogu igrati s najjačima i opet se može dogoditi da nekoga stave u igru u zadnjoj sekundi a da taj nema pravo igrati i opet cijelu ekipu izbaciti s takmičenja nakon toliko pobjeda. Gdje su sankcije odgovornima gospodo, kako će naučiti o čemu trebaju voditi brigu. A to da nisu znali, to je obrambeni mehanizam. Morali su fizički provjeriti stanje stvari jer se radi o velikom ulogu i prestižu a ne zafrkanciji. A oni se malo zafrkavali, nisu znali, nisu provjerili i možebitno prokockali tešku muku i trud juniora. Prestrašno. Nisu krivi odgovorni, već netko tko je nadležan odgovornima, pa sve skupa smijeniti jer kolektiv ne smije trpiti šlamperaj pojedinaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije