Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrdili odanost

Dinamo potpisao nove ugovore sa svojim draguljima: 'Zaljubljen sam u Dinamo, on je moj svemir'

Dinamo
GNK Dinamo
22.02.2017.
u 15:32

Ante Ćorić, Davor Lovren, Borna Sosa, Filip Benković, Nikola Moro, Dominik Livaković te Adrian Šemper koji je na posudbi u Lokomotivi potpisali su nove petogodišnje ugovore do ljeta 2022. godine.

Svečano je bilo u Plavom salonu maksimirskog stadiona gdje su šestorica igrača potpisala nove ugovore. Ante Ćorić, Davor Lovren, Borna Sosa, Filip Benković, Nikola Moro, Dominik Livaković te Adrian Šemper koji je na posudbi u Lokomotivi potpisali su nove petogodišnje ugovore do ljeta 2022. godine i tako dodatno potvrdili odanost hrvatskom prvaku.

- Dakle, šest naših mladih igrača, šest reprezentativaca različitih selekcija Hrvatske, ne samo budućnost Dinama nego i budućnost hrvatske nogometne reprezentacije potpisali su nove ugovore. S ponosom možemo istaknuti i Šempera koji je također potpisao novi ugovor, a svi su spomenuti igrači potpisali na pet godina, do 2022. godine. Ovo je zaista povijesni dan jer su to igrači koji će u budućnosti biti nositelji našeg kluba i uživat ćemo u njihovim prezentacijama - započeo je svečano predstavljanje glavni direktor Tomislav Svetina te dodao:

- Ideja je bila stvoriti okosnicu jer ovdje imamo igrače od golmana preko obrambenih do veznih igrača. Različitom dinamikom potpisivali smo ove ugovore, neke smo potpisali prije priprema, neke jučer, a neke ćemo potpisati za koji dan. Silno smo sretni i ponosni, a znate koliko smo inače ponosni na našu školu i na naše igrače. Udovoljavamo sebi na vašu, našu i njihovu radost - završio je direktor Svetina.

Ante Ćorić, iako ima tek 19 godina, upisao je 108 nastupa za prvu momčad i pritom postigao 16 golova, a uz to je bio i dio reprezentacije na prošlogodišnjem Euru u Francuskoj. Potpisivanje novog ugovora je poseban trenutak? 

- Kao što sam već nekoliko puta izjavio, Dinamo mi je san, zaljubljen sam u Dinamo! Dinamo je jednostavno moj svemir. Produžio sam ugovor, čim je došao odmah sam potpisao, produžio na trening i evo čeka nas Rijeka - rekao je Ante.

19-godišnji Borna Sosa odigrao je 14 utakmica za prvu momčad, bio sudionik s reprezentacijom na Europskom i Svjetskom prvenstvu za U-17 uzrast. Mladi Borna skromno je na konferenciji prokomentirao novi ugovor: 

- Sigurno da sam ponosan jer to je znak da klub cijeni i vidi moj dosadašnji rad. Moram nastaviti raditi još jače i opravdati očekivanja.

Iako trenutno Filip Benković ima problema s ozljedom, odigrao je već 46 utakmica za prvu momčad i bio stup obrane u jesenskom dijelu sezone.

- Sretan sam što sam potpisao novi ugovor, jer ovdje sam doma, u najljepšem gradu i najboljem hrvatskom klubu. Što se tiče ozljede, nadam se da ću kroz par dana biti na treningu - rekao je Benković.

Nikola Moro ove sezone probio se u prvu momčad i upisao šest nastupa. Trenutno član U-19 reprezentacije Hrvatske kratko je izrazio svoju sreću potpisom novog ugovora: 

- Iako nisam iz Zagreba i nisam rođen u Zagrebu, moram reći da prema Dinamu imam jednu posebnu emociju i to ću pokušati dokazati na svakoj utakmici.

Davor Lovren, 18-godišnji ofenzivni vezni, još jednom zahvalio je klubu na povjerenju i dodao:

- Dinamo mi je sve, ne mogu bez njega!

Za kraj, vratar Dominik Livaković zahvalio je klubu koji je prepoznao njegov rad te je završio konferenciju sa stilom: 

- Nadam se da ćemo osvojiti naslov prvaka!

S Modrima je na kraju konferencije nazdravio i predsjednik kluba Mirko Barišić.

Komentara 4

HO
Hotspot
15:38 22.02.2017.

bravo Dinamo, bravo plavi klinci! ovime dinamo pokazuje da mu nije prioritet titula pod svaku cijenu nego razvijanje vlastitih mladih igrača u vrhunske nogometaše, još samo da nađu jakog sponzora pa da se ne mora te mlade igrače prodavati za godinu dana, i dinamo će postati pravi klub kakav žele navijači!

DU
Deleted user
20:23 22.02.2017.

Bravo za ostanak Andrijaševića. ode zadnja prilika za LP. Tko je savjetovao da ode iz Dinama u Rijeku?

KU
kupatilo
20:03 22.02.2017.

Jos samo da ti decki i ostanu da to nebude samo razlog daih sutra skuplje prodaju i eto Dinama onakvog kakvog ga zelimo.Forsirati decke a kupiti i druge mlade reprezentativce koji to zele i stvoriti sto jaci Dinamo.Grad i drzava konacno da natkriju stadion i mozda i bude onda nesto a onaj ko u buducnosti proda igraca direktnom konkurentu kao stose desilo sa Andrijasevicem odma za sva vremena zatvorit mu vrata Dinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije