Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvo proljetno kolo

Dinamo mora hitno spremiti Sammira i Soudanija jer ova momčad nema individualnu moć

18.02.2017 , Zagreb - MAXtv Prva HNL; 21. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo. Sammir. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/6
21.02.2017.
u 17:58

Prije tog prvog kola nastavka rekao sam da će Dinamo sto posto biti prvak, a nakon ove utakmice puno sam manji optimist. Dinamo nije imao moć i mora hitno spremiti Sammira i Soudanija jer ova momčad nije imala individualnu moć. Puno je mladih igrača, ali oni nisu spremni rješavati utakmice – kazao je Krunoslav Jurčić

Borba za naslov prvaka nastavlja se s istim bodovnim razmakom kakav je bio i prije prvog proljetnog kola, slavili su i Rijeka i Dinamo, no već to prvo kolo pokazalo je da će biti jako napeto.

Dinamo se mučio protiv Slavena Belupa.

Plavi bez individualne moći

– Prije tog prvog kola nastavka rekao sam da će Dinamo sto posto biti prvak, a nakon ove utakmice puno sam manji optimist. Dinamo nije imao moć i mora hitno spremiti Sammira i Soudanija jer ova momčad nije imala individualnu moć. Puno je mladih igrača, ali oni nisu spremni rješavati utakmice. Ne dvojim da će Ćorić, Gojak, Olmo i ostali klinci biti pravi igrači, ali je pitanje kada. Tako je meni bilo s Kovačićem, a pogledajte kad je sazrio, pet godina kasnije. No Dinamo nema vremena ako želi biti prvak – kazao je Krunoslav Jurčić i prokomentirao kratku Sammirovu epizodu protiv Koprivničana.

– On je u 20 minuta pokušao napraviti sve, a nije uspio ništa. Očito dugo nije trenirao i trebat će puno rada. A Dinamu treba pod hitno! Bez njega i Soudanija teško će do naslova, zapet će negdje, a moraju sve pobijediti. Pa Dinamo je jedine tri prilike napravio nakon udaraca iz kuta, i jedanaesterac je tako izboren.

S velikim je zanimanjem Jurčić gledao i derbi u Osijeku, i 3:2 pobjedu Rijeke.

– Odlična je bila utakmica za gledatelje. Rijeka ima pet-šest ozbiljnih igrača, ali neke mi se stvari nisu svidjele. Igrali su na 70-80 metara, s tri igrača u vezi koji nisu tvrdi zadnji vezni. I zato su im se otvarale rupe, zato se Osijek, koji je bio preplašen, grogiran, uspio vratiti u utakmicu. No Rijeka ima automatizme u igri, što je zasluga trenera, a Kek je i odlično mijenjao, povlačenjem Vešovića na bok puno je dobio, a onda je uveo i Maleša, tvrdog zadnjeg veznog i zatvorio te rupe kojih je prije bilo. Ne želim pametovati, o onome što je loše u Rijeci govorim držeći da će Rijeka igrati u Europi, da će kvalitetniji suparnici od Osijeka kažnjavati te propuste.

Rijeka ima ozbiljne ‘muže’

Rijeka ima Franka Andrijaševića koji je opet bio čovjek odluke.

– Suvremeni nogomet teško trpi takav tip igrača, Franko je svugdje, ali u toj širini donosi i kvalitetu. On je strašno konkretan, zabija golove, ulazi sa svih strana. I nije on jedini, Gorgon je sličan, pa i Bradarić ide na sve strane. Tu se gubi kompaktnost i zato Rijeka mora biti opreznija protiv kvalitetnijih suparnika. No svi ti spomenuti igrači, pa i još neki kao Gavranović, Ristovski, Črnic, čak i Šofranac ozbiljni su igrači. Kako se kaže, to su ozbiljni ‘muži’, a takvi donose naslov prvaka. I kad nakon 1:2 dođeš do pobjede 3:2, to jako pozitivno djeluje na momčad. Uz to, Osijek me prilično razočarao – analizirao je Kruno Jurčić viđeno u Osijeku.

Hajduk je zapeo već na prvom ispitu kod slabašnog Splita.

– Hajduk je izgubio kompas. Nemam ništa protiv stranaca, i sam sam za život zaradio kao stranac. No dovođenje stranog sportskog direktora znači da su se odrekli domaćeg tržišta. Odlučili su dovesti strance, ali stranci bi morali biti 20-30 posto bolji od igrača iz Kaštela, Sinja, Imotskog... A mislim da ovi stranci, iako su jeftini, što je uspjeh sportskog direktora, nisu bolji. Hajduk je igrao na dišpet, na emociju, a ovi stranci ni to nemaju. Kad Dinamo dovede Sammira, onda zna da je igrač i da ga samo mora čekati, a kod ovih to nije slučaj. Ne vjerujem da bi Andrijašević i Bradarić previše koštali, a s njima i takvima imali bismo vrlo dobar Hajduk – zaključio je Jurčić.

>>Debitirao za Dinamo pa poručio: Nisam početnik da imam tremu, a s Rijekom ćemo lako...

Komentara 4

DO
dommar36
18:58 21.02.2017.

ako Rijeka bude prvak ove godine ja kao dinamovac nemam nista protiv...dapace...igraju ove godine najbolji nogomet u nasoj ligi...izmedju ostalog nakon 11 godina sto smo prvi,vrijeme je da netko drugi bude prvak....zakon velikih brojeva..no opet ja vam garantiram da sljedece godine Rijeka nema apsolutno nikakve sanse za obranu naslova(ako ove bude prvak) ...zivi bili pa vidjeli..

ST
stefj
19:43 21.02.2017.

Ovo sa Slavenom je bilo mučenje, teško za gledati. Igra je brza, ali nema šansi, ima tu još puno posla da to počne na nešto ličiti... Ćorić nije igrač za tvrde utakmice, Gojak, kada ga se pokriva, kao da ga nema, Olmo najbolje izgledao od tih mladih. Pivarića treba što prije prodati... Ako ostane ovako, Rijeka na iskustvo i rutinu osvaja prvenstvo. Dovoljno im je da sve pobijede i odigraju jednu nerješeno s Dinamom...

Avatar bijelizagrebgrad
bijelizagrebgrad
21:08 21.02.2017.

Kaže novinar da se Dinamo mučio sa Slavenom. Možda je bliže istini da su se suci mučili sa Dinamom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije