Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRANA

Dinamo osigurao nedolazak Torcide na Benficu : 'To je protuustavno'

Benfica navijači
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
01.03.2019.
u 21:38

Sve ulaznice za južnu tribinu prodaje isključivo Benfica, ali te ulaznice neće moći kupovati navijači iz Hrvatske. Sve slično kao u Češkoj, gdje navijači Dinama nisu mogli kupovati ulaznice za bilo koje tribine prije utakmice Viktorije Plzen i Dinama

Od ujedinjenja bratskih navijačkih skupina Hajduka i Benfice na utakmici protiv Dinama neće biti ništa

- Odlukom policije i GNK Dinama kao organizatora utakmice, Benfici nije dana suglasnost za prodaju ulaznica hrvatskim državljanima za gostujući sektor stadiona Maksimir - poručili su iz Dinama.

Iako se navodi kako se zabrana odnosi na sve hrvatske državljane, iz Dinama su ovim potezom pomogli policiji u sprječavanju mogućih nereda jer su dolazak na utakmicu najavljivali iz Splita

Sve ulaznice za južnu tribinu prodaje isključivo Benfica, ali te ulaznice neće moći kupovati navijači iz Hrvatske. Sve slično kao u Češkoj, gdje navijači Dinama nisu mogli kupovati ulaznice za bilo koje tribine prije utakmice Viktorije Plzen i Dinama.

Policija se na taj način želi osigurati od bilo kakvih incidenata.

>> Pogledajte reakciju trenera Bjelice nakon ždrijeba

'To je protuustavno'

Zbog nemogućnosti dolaska na Maksimir, jedan od navijača Hajduka odlučio je pisati Uredu vlade RH za ljudska prava, javlja Splitski Dnevnik

“Poštovani,

GNK Dinamo Zagreb zabranio je kupovinu ulaznica navijačima nogometnog kluba Benfica koji imaju hrvatsko državljanstvo, što je diskriminirajuća i protuustavna odluka na štetu građana Republike Hrvatske.

Utakmica je za šest dana odnosno 07.03.2019. na Maksimiru, te ukoliko tijela javne vlasti ne reagiraju brzo na ovu sramotu, bit će počinjena neviđena šteta svima koji su željeli uživo pratiti voljeni klub, a budu uskraćeni samo i isključivo jer su državljani Republike Hrvatske. Besmisleno je da građani npr. Bosne i Hercegovine mogu do ulaznica, a građani Republike Hrvatske ne.

Valja napomenuti da u navedenom klubu igra i hrvatski državljanin Filip Krovinović, pa da i inače ne postoje navijači Benfice, postojale bi osobe bliske igraču koje će u četvrtak navijati za Benficu' stoji u pismu navijača. 

Odgovor je stigao ubrzo. 

Ured za ljudska prvaka obavijestio ga je da je za takve slučajeve nadležan Ured pučkog pravobranitelja pa je razgovarao s njima te uputio isti upit na pravu adresu. 

>> Pogledajte kako Filip Krovinović pjeva pjesmu Magazina sa suigračima iz Benfice

Ključne riječi

Komentara 30

AN
Antonio1952
22:47 01.03.2019.

Zar smo toliko jadni a jos jedna Dinamova pobjeda osigurava dva kluba u kvalifikacijama za LP i tri u ligu UEFA. U Hrvatskoj se izgubio zdrav razum i logika, zalosno.

NI
NikoCro
22:37 01.03.2019.

Ma pustiti ih neka kupuju, a odma na ulazu lisicine na ruke u zatvor, dobro ispendrecit, i sutra pustiti pa neka navijaju protiv Hrvatskog tima djubrad jedna

PI
pinkec
02:00 02.03.2019.

Odličan potez radi suzbijanja antinavijačkih nereda i divljaštva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije