Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠLI SU BOLJE

Dinamo je upao u rezultatsku krizu, evo kako su prošli njegovi suparnici iz Europske lige

REUTERS
Autori: Dario Topić, Hina
06.12.2021.
u 09:00

Podsjetimo, West Ham i Dinamo će igrati u posljednjem, 6. kolu Europske lige u četvrtak u Londonu, a u drugom susretu se sastaju Genk i Rapid.

Posljednji suparnik zagrebačkog Dinama u skupini Europske lige, West Ham u subotu je u gradskom derbiju pobijedio Chelsea sa 3-2, dok su Rapid i Genk remizirali u svojim ligaškim ogledima.

"Čekićari" su u sjajnom dvoboju srušili "Bluese", premda je Chelsea dva puta vodio.

Chelsea je vodio preko Thiaga Silve (28) i Mounta (44), no West Ham je golovima Lanzinija (40-11m) i Bowena (56) izjednačavao, da bi pobjedu osigurao neobičnim pogotkom Masuakua (87).

Nikola Vlašić ostao je na klupi West Hama, dok Mateo Kovačić zbog ozljede nije konkurirao za nastup u sastavu Chelseaja.

Četvrti West Ham sada ima 27 bodova, dok je Chelsea ostao na 33. U vodstvu je Manchester City s 35 bodova, a Liverpool na drugom mjestu ima 34 boda.

Rapid je u velikom bečkom derbiju odigrao 1-1 protiv Austrije.

Gosti su poveli u prvoj minuti preko Matthiasa Braunodera, a izjednačio je Ercan Kara iz kaznenog udarca u 25. minuti. Austrija je peta sa 21 bodom koliko ima i Rapid na šestoj poziciji. U vodstvu je RB Salzburg sa 41 boda.

Identičnim rezultatom je završio i susret Mechelena i Genka u 17. kolu belgijskog prvenstva.

Genk je poveo u 43. minuti golom Thea Bongonda, a izjednačio je Nikola Storm sedam minuta kasnije. Mechelen je od 62. minute igrao s igračem manje, nakon što je isključen Gaetan Coucke. Vratar domaćeg sastava je "pocrvenio" nakon  što je napravio prekršaj izvan kaznenog prostora no gosti to u nastavku susreta nisu iskoristili.

Genk se trenutačno nalazi na osmom mjestu sa 22 boda, čak 15 manje od lidera Union Saint-Gilloisea.

West Ham i Dinamo će igrati u posljednjem, 6. kolu Europske lige u četvrtak u Londonu, a u drugom susretu se sastaju Genk i Rapid.

West Ham je sa 13 bodova osigurao prvo mjesto u skupini, Dinamo je drugi sa sedam bodova. Slijede Genk s pet i Rapid iz Beča s tri boda.

Pobjednik skupine će izboriti direkrtan plasman u osminu finala, drugoplasirani će igrati u play-offu EL, dok trećeplasirani nastavlja natjecanje u play-offu Konferencijske lige.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije