Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na turniru 40 klubova

Dinamo, Hajduk, Crvena zvezda, Partizan... svi u Kurilovec

storyeditor/2022-06-16/PXL_160618_20991372.jpg
Jurica Galoić/Pixsell
17.06.2022.
u 22:25

Na turnir dolazi 40 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Mađarske i Rumunjske. Najzvučnije ime svakako je talijanska Verona.

Nogometni turnir limača u Kurilovcu ide dalje, u deset dosadašnjih izdanja priskrbio si je epitet najmasovnijeg i najprestižnijeg turnira limača (U-11) u ovom dijelu Europe. Upravo kada je bio na vrhuncu, prekinut je zbog pandemije COVID-19 pa 2020. i 2021. nije održan, no sad se ta lijepa nogometna priča nastavlja.

Na turnir dolazi 40 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Mađarske i Rumunjske. Najzvučnije ime svakako je talijanska Verona. Naslov iz 2019. godine branit će sofijski National, a žestoko će se za njega boriti Dinamo, Hajduk, Crvena zvezda i Partizan, kao i klinci ljubljanske Olimpije, mostarskog Zrinjskog, münchenske Croatije, Lokomotive, Gorice, Dragovoljca te zagrebačkih drugoligaških i trećeligaših klubova, ali i oni iz Kurilovca i Bune. Opet će se družiti roditelji iz Zagreba, Splita, Karlovca, Metkovića, Zadra, Čakovca, Siska, Krapine, Petrinje, Kutine…

Organizatori te sportske priredbe nastoje djeci osim nogometnog natjecanja priuštiti i prigodne kulturno-zabavne sadržaje kojima promoviraju neke od običaja iz bogate kulturne tradicije i baštine turopoljskoga kraja, kao i igraonice primjerene njihovoj dobi (razne dječje igre, nastup žonglera i klaunova, druženje s poznatim sportašima). Glavni turnir je u subotu i nedjelju, 18. i 19. lipnja.

Komentara 1

MI
miki17
02:31 18.06.2022.

Po cemu Verona?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije