Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manchester United

Cholo spašava vragove i vraća im stari dug još sa SP-a u Francuskoj?!

Diego Simeone
Foto: Reuters/PIXSELL
03.01.2016.
u 11:15

Svi u Engleskoj govore o tome kako će United preuzeti Jose Mourinho, no mi u svlačionici pričamo samo o Diegu Simeoneu, kažu igrači.

Eh, da se s gospođom Cathy dalo bar malo pregovarati, navijači Manchester Uniteda danas ne bi bili frustrirani što klub igra najlošiji nogomet od kraja 1980-ih. No, gospođa Ferguson tvrdo je ostala kod odluke, rekla je prije dvije i pol godine:

– Alex, sad je bilo dosta!

Kultni trener koji je s vragovima osvojio 38 trofeja u 26 godina nastavit će gledati utakmice Uniteda, doma – jedući paštašutu. Sjetite se anegdote iz života Fergusonovih, kada je veselo krenuo pričati kako je večer ranije briljirao s Crvenim vragovima u Ligi prvaka, a Cathy ga prekinula:

– Pusti priču, idi radije u vešeraj, vidi što je s mašinom za rublje.

Danas žive u predgrađu Manchestera, u gradiću Wilmslowu, a stroj za rublje, pretpostavljamo, radi kao urica.

Senzacija na pomolu

Njegovi nasljednici, David Moyes i Louis van Gaal nisu se snašli na klupi na Old Traffordu. David Moyes, istina, osvojio je FA Community Shield, ali bila je to momčad prvaka koju mu je par dana ranije (p)ostavio Ferguson. Dani Louisa van Gaala danas su očito istekli, United nije tako loše igrao posljednjih 25 godina, a na pomolu je senzacija.

– Svi pričaju o tome kako će nas preuzeti Jose Mourinho, no mi u svlačionici govorimo samo o Diegu Simeoneu! – ispričao je kako diše kabina jedan od igrača Uniteda britanskom The Sunu.

Diego Simeone na Old Traffordu? Svlačionica ga želi, što nije ni čudno, jer dok su se oni mučili, Simeone je, uz titulu španjolskog prvaka 2014. u konkurenciji titana Real Madrida i Barcelone, osvojio i Europsku ligu, Uefin Superkup, španjolski Kup kralja i Superkup te igrao finale Lige prvaka! Simeone bi se u gradu mogao pojaviti već na ljeto te već dugo tvrdi:

– Želim u Premiership!

Zamjerio se navijačima

Jezična barijera ne bi trebala biti problem iako Argentinac engleski ne govori. No, ako se sjetimo Pepa Guardiole, koji nije znao njemački, pa je s prevoditeljicom provodio dane u Münchenu, brzo će i on svladati jezik. Nije tajna ni da je Simeone pregovarao s Chelseajem, koji se nakon propalih razgovora s Guardiolom okrenuo argentinskom defenzivnom veznjaku, iz igračke karijere (Atlético, Inter, Lazio...) poznatom po nadimku Cholo. Sad se ubacio i United. A tu tek priča postaje zanimljiva. Jer Unitedovim navijačima se itekako zamjerio 1998. kada je Davida Beckhama natjerao da na njemu napravi grubi prekršaj te su iste večeri Tri lava, bez Beckhama, ispala u osmini finala SP-a u Francuskoj. Smjestio im Simeone. Sad bi trebao vratiti dug, spasiti ih. Kao da Lilian Thuram preuzme Dinamo ne bi li ga odveo u europsko proljeće...

>>Atletico oteo Celti kapetana, Simeone preuzima Manchester Utd.?

Komentara 1

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
04:44 04.01.2016.

hahaha, zadnja rečenica vrh, može!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije