Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni su hit

Diego Maradona oduševljen Hrvatima, evo kako nas je nahvalio!

Hrvatska - Španjolska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/18
24.06.2016.
u 09:12

Ova momčad nema onaj žar iz 1998., ali vrlo je visoko taktički disciplinirana, ima visoku razinu momčadske igre i odlučnosti.

Hrvatska nogometna reprezentacija svojim je igrama oduševila sve koji prate Europsko prvenstvo. U osmini finala igramo protiv Portugala, što čini jedan od najzanimljivijih parova. Svoj komentar dao je i Diego Armando Maradona.

– Ždrijeb je sve najjače poslao na jednu stranu, što znači da je na drugoj puno lakše. Ali to je samo na papiru, u nokaut fazi velikih natjecanja stvar je samo u tome da što manje griješite i date svoj maksimum, bez obzira na to tko je suparnik, napisao je jedan od najvećih nogometaša svih vremena, aludirajući na to da su u jačem dijelu ždrijeba Španjolska, Italija, Njemačka, Francuska, Engleska...

Maradona se dotaknuo i susreta Hrvatske i Portugala, a pritom nas je iznimno nahvalio.

– Hrvatska ide na Portugal. Hrvati su jako živahni, što su pokazali protiv Španjolske. Remizirali su nakon vodstva 2:0 u utakmici prije, pa primili rani gol od branitelja naslova Španjolaca. To ih je moglo slomiti, ali način na koji se Hrvatska vratila i pobijedila, bez najvećih zvijezda u momčadi Modrića i Mandžukića, svjedoči koliko su čvrsti, odlučni i sposobni! Hrvati su taktički čvrsti kao većina europskih momčadi, koje ne daju puno šansi u obrani. Posebnost te grupe momaka njihova je strašna kontra i otvaranje nakon samo nekoliko dodira lopte, piše Maradona pa nastavlja s hvalospjevima.

– Protiv Portugala bi moglo biti drukčije ako Ronaldova momčad odluči igrati defenzivnije i čekati kontre, Hrvatska će si trebati kreirati prostor i otkriti plan B. S Modrićem i Rakitićem u vezi, to se od njih očekuje. Ova momčad nema onaj žar iz 1998., ali vrlo je visoko taktički disciplinirana, ima visoku razinu momčadske igre i odlučnosti. Iskustvo mi govori da su to velike i važne stvari uoči nokaut-faze.

Što je još Diego Maradona rekao o Hrvatskoj te tko mu je favorit, pročitajte na portalu Goal.com.

Komentara 8

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
10:39 24.06.2016.

Kao stari Bračanin, Diego već desetljećima pronosi slavu Hrvatske u dijaspori... :)

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:41 24.06.2016.

Hrvatska u finalu. A onda slavlje po cijeloj državi... ;)

OD
oltar domovine
10:34 24.06.2016.

Bravo najveci Diego ...ti si palio navijace koji su isli na stadijone ..Rolando ti nije ni do koljena ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije