Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cristiano Ronaldo

Frend s Lukom, psuje na hrvatskom, ali neće imati milosti

Cristiano Ronaldo - Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
24.06.2016.
u 08:28

Ronaldo je jako dobar s Modrićem, na terenu i privatno, a svojedobno je i nosio kapu s hrvatskim kockicama koju mu je poklonio Pero Samardžić. A jednog Hrvata, Jerka Leku, dobro pamti.

Luka Modrić i Cristiano Ronaldo – prvi je glavni motor, drugi glavni egzekutor Real Madrida. U dresu kraljevskog kluba zajedno su igrali više od 170 utakmica te osvojili šest trofeja. Veliki su prijatelji, no u subotu u 21 sat na to će prijateljstvo zaboraviti, barem na 90 minuta. Luka će na stadionu u Lensu, u osmini finala Eura, predvoditi Hrvatsku, a Cristiano Portugal.

Mikrofon TV kuće bacio u vodu

I jedan i drugi su igrači bez kojih Real ne može, obojica su veliki ljubimci trenera Zidanea, no na terenu i izvan njega karakterno su potpuno različiti. Cristiano na travnjak ne može istrčati bez “tone” gela na glavi i savršene frizure, a Luka se vjerojatno prije izlaska na travnjak i ne pogleda u ogledalo. Obojica su megazvijezde na travnjaku, no izvan njega Luka itekako gleda u leđa Portugalcu. A kako i ne bi kad je Forbes u posljednjoj listi potvrdio da je Cristiano najveći brend među svim sportašima svijeta. A ove je godine i najbolje plaćen, s ukupnim primanjima od 80 milijuna eura (20 od ugovora s Realom te 60 od sponzorskih ugovora). I da, Ronaldo je s tim primanjima postao prvi sportaš nakon 15 godina koji je s vrha srušio Amerikance Woodsa i Mayweathera.

Za razliku od Ronalda, Modrić o takvim zaradama može sanjati.

No, s Ronaldom Luka ima i puno zajedničkog, među ostalim težak put do vrha. Prvih pet godina života Luka je proveo u zaseoku Modrići kraj Obrovca, u podvelebitskom kraju.

Iz rodnog sela Modrići pobjegli su u studenom 1991. godine, nakon što su četnici nedaleko od kuće ubili Lukina djeda. Nogomet je Modrić počeo igrati kao sedmogodišnjak, sa 15 godina umjesto u Hajduku završio je u Dinamu, a preko Tottenhama i Reala postao je jedan od najboljih nogometaša svijeta.

Ronaldov je pak put bio jednako težak. Bio je siromašno dijete iz radničke obitelji, a nogomet je vidio kao spas iz bijede. I zato je po cijele dane ganjao nogometnu loptu i činio sve da uspije. Ime je Ronaldo dobio po bivšem američkom predsjedniku Ronaldu Reaganu, kojeg je obožavao Cristianov otac José Dinis. Nažalost, Ronaldov otac umro je 2005. godine od ciroze jetre, bio je dugogodišnji alkoholičar...

Sa 12 godina Cristiano je otišao s rodnog otoka Madeire u Lisabon, u Sportingovu omladinsku školu.

– Već tada sam, kao 12-godišnjak, znao da ću uspjeti. I to zato što je to bio moj jedini izlaz iz bijede – rekao je Ronaldo.

Zbog te skromnosti, i teškog puta, uspio je Ronaldo, ali i Modrić.

Jučer je pak Cristiano portugalskim novinarima izjavio:

– Hrvatska je supermoćna momčad, a predvodi je moj prijatelj Modrić. No, poručujem Hrvatima da ih se ne bojimo. Igrat ćemo gledajući ih u oči – neustrašivo je izjavio Cristiano.

Mnogi ga ne vole, smatraju da je prepotentan. Pokazao je to Cristiano i kada je prekjučer portugalskom novinaru bacio mikrofon u jezero!

No, iako često djeluje bahato i prepotentno, Ronaldo puno puta pokaže i onu drugu, lijepu ljudsku stranu.

Tako je na ovom Euru zaštitio navijača koji je zbog njega ušao u teren, dopustio mu da opali “selfie” te ga izgrlio.

A tu lijepu, skromnu Ronaldovu stranu upoznao je i jedan Hrvat – Županjac sa švicarskom putovnicom Pero Samardžić (46). Vlasnik male transportne tvrtke u švicarskom Churu doživio je nešto što će pamtiti cijeli život: u Madridu se družio s ponajboljim svjetskim nogometašem Cristianom Ronaldom, a kasnije je s obitelji čak bio njegov posebni gost na utakmici Real Madrid – Villarreal!

Samardžić: CR7 je anđeo

Kako je uopće Samardžić upoznao Ronalda?

U Perinoj tvrtki zaposlen je Felipe de Souza, Portugalac s Madeire, i on je bio ta spojnica.

– Znate, ja Ronalda nisam simpatizirao jer mi se na TV-u činio arogantan i umišljen, ali sada tvrdim: Cristiano je pravi anđeo, duša od čovjeka! Pričali smo kao da se znamo godinama. Moja kći, koja se bavi ritmičkom gimnastikom, pred njim je izvodila vratolomije, a on se samo smijao i smijao – prepričao je za Večernji list Samardžić, koji je tom prilikom Cristianu poklonio šiltericu s hrvatskim obilježjima.

– Našli smo i zajednički jezik u psovanju. Mene je njegov prijatelj Felipe naučio neke portugalske psovke, a, bogami, i Ronaldo se dobro služi našima. Naučio ih je od Nemanje Vidića u Manchesteru – prepričao je Samardžić.

Nakon spomenute utakmice Reala i Villarreala Pero je s obitelji bio gost na večeri u restoranu u koji dolaze Realovi igrači.

– Rekao mi je na oproštaju: “Felipe je moj prijatelj, a i vi ste sada moji prijatelji”. Bio sam dirnut i uzbuđen kao dijete. I dandanas ne vjerujem da sam se tako divno družio s jednim od najpopularnijih ljudi na planetu – zaključio je Pero Samardžić, koji će i u subotu u Lensu gledati Ronalda.

No, ovaj put neće navijati za Ronalda, već za Luku Modrića i svoju Hrvatsku.

Komentara 14

DR
dragob3
09:12 24.06.2016.

Jadni bijedni novinar izgubljen u vremenu. Prije 5 godine je Luka Modrić imao 5 godina i pobjega od četnika iz sela Modrići. Ajde lipo se poklopii sa ušima i ajde ća leć.

BO
boris48astrid
13:03 24.06.2016.

prokleto ste ljubomorni na NAŠEG MODRIĆA A VAMA U INAT najbolji dokazano u svijetu-----živ živ živ živ živko

SP
spancro
14:40 24.06.2016.

kuda se mogu poslat slike sa utakmice sa sumljivim navijacima .TAKO DA SVI POSALJU KOJI SU SNIMALI NA STADIONU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije