Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP do 20 godina

Delaševa generacija mijenja gubitničku sliku košarkaša

Mario Delaš
Ivo Cagalj/PIXSELL
15.07.2010.
u 10:43

Kao druga u svojoj skupini, za ulazak u polufinale hrvatska će reprezentacija u petak igrati protiv sastava Srbije.

Nakon što su prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Novom Zelandu osvojili broncu, mladi hrvatski košarkaši na najboljem su putu da i pred domaćim navijačima, na Europskom prvenstvu za igrače do 20 godina, osvoje medalju. Već kolo prije kraja drugog kruga izabranici Borisa Kurtovića u Makarskoj su pobjedom nad Francuskom (65:40) izborili odlazak na završnicu u Zadar, a jučer, nakon pobjede nad Italijom (77:63), potvrdili su drugo mjesto u skupini F i doznali suparnika u borbi za polufinale. Bit će to reprezentacija Srbije, trećeplasirani sastav skupine E.

Taj se dvoboj igra u petak.

– Teško je reći koja bi nam reprezentacija više odgovarala u četvrtfinalu. No, želimo li do medalje, moramo pobjeđivati – rekao je Mario Delaš koji se sa SP-a u Novom Zelandu osim s broncom vratio i s naslovom najboljeg igrača.

I dok seniore prati glas velikih gubitnika na završnim turnirima, upravo ova generacija košarkaša, predvođena Delašem i Prostranom, mogla bi donijeti novi uzlet hrvatskoj košarci.

– Nastavimo li tako raditi, bit ćemo sposobni za velike stvari. Odgovara nam to što na natjecanja odlazimo u tišini, a pozornost javnosti dobivamo kako natjecanje odmiče, i to zahvaljujući rezultatima – kaže Delaš.

Veseli se tome što će se završnica od petka igrati u Višnjiku.

– I to pred, vjerujem, prepunom dvoranom. Jer, osim dobrih igara, trebat će nam i glasna navijačka potpora s tribina – kaže Delaš.

Cijena dnevnih ulaznica u Zadru je 40 kuna, a uđe li Hrvatska među četiri, u Višnjiku se može očekivati i nekoliko tisuća navijača.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije