Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat

Dario Šimić kaže da je Fifa oslobodila Inohu

Dario Šimić
Antonio Bronić/PIXSELL
20.01.2012.
u 20:26

Predsjednik Udruge sindikata profesionalnih nogometaša Hrvatske, Dario Šimić, sudjelovao je u Amsterdamu na sastanku Europske Udruge sindikata igrača sa čelnicima Uefe

Raspravljalo se o možebitnoj standardizaciji minimalnog ugovora za sve profesionalne nogometaše u Europi, no to će teško biti ostvariti...

- Istočni su klubovi, naravno, za izjednačavanje, zapadni su protiv - kaže Šimić.

Podatak da razgovori o standardizaciji minimalnih ugovora traju već sedam godina, dovoljno govori da rješenje nije ni na vidiku.

Šimić nas je izvijestio da je donedavni Hajdukov Japanac, Masahiko Inoha, od Fife već dobio odluku da je slobodan igrač, te se bez odštete može registrirati za drugi klub! Podsjetimo, Hajduk Inohi nije platio ugovornu ratu, Japanac nije želio čekati i tužio je Splićane Fifi, koja je promptno reagirala i riješila slučaj na Hajdukovu štetu.

- Slično bi se moglo Hajduku dogoditi i s Portugalcem Limom, baš sam o tome razgovarao s predsjednikom portugalskog sindikata nogometaša - govori Šimić, te najavljuje sastanak s Petrom Skansijem, pomoćnikom ministra obrazovanja, znanosti i sporta:

- Tema će biti rad Udruge sindikata nogometaša, želimo Skansija upoznati s našim aktivnostima. Zasad nije predviđen sastanak s ministrom Jovanovićem, a još ništa nisam odlučio ni u svezi moje eventualne “momčadi” s kojom bih krenuo u izbore za predsjednka HNS-a. Kad se na to odlučim, javnost će biti pravodobno upoznata - rekao nam je Šimić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije