Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE SE ZNA

Dalić donio najtežu odluku: Evo tko je otpao s popisa putnika za Rusiju

Zlatko Dalić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
04.06.2018.
u 12:31

Naši reprezentativci do četvrtka će trenirati u Rijeci na Rujevici, a tada se sele u Osijek gdje ih u petak očekuje prijateljska utakmica protiv Senegala

Izbornik Zlatko Dalić riješio je i posljednju dvojbu te priopćio koja 23 igrača putuju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

– To mi je najteža odluka, žao mi je, ali jedan igrač mora otpasti. Prvo ću reći igračima, a onda i medijima – najavio je Dalić nakon Brazila.

I dok se čekao Dalić, HNS je na Twitteru objavio da je otpao Matej Mitrović.

– Od prvog dana govorio sam da je jedan stoper viška i pritom sam ostao. Ako se dogodi neka ozljeda, Mitrović će se vratiti – rekao je Dalić pa dodao:

– Pun sam vjere u svoje igrače i što god da se dogodi, bit ću odgovoran. Miran sam, koncentriran i staložen.

Izbornik je ponovno komentirao Brazil

– Biti dobar jedno poluvrijeme nije dovoljno. No, treba istaknuti da su igrači bili umorni zbog vremena. Igrali su visoki presing i zbog toga je došlo do umora. Pa i zbog protivnika je došlo do toga.

Okrećemo se Senegalu.

– Njemu ćemo se posvetiti kao Nigeriji, koja nam je najvažnija.

Mandžukić?

– Mandžukić će danas biti na treningu. Moje je da igrač ne igra ako ima nekih problema. Ne želim riskirati da ga izgubim u prijateljskim utakmicama.

Lijevi bek?

– Sigurno će Strinić i Pivarić dobiti priliku protiv Senegala. Vida protiv Argentine na lijevom beku? Naravno da će tada biti minus u fazi napada. No, svi znamo da se Messi izvlači desno i zato sam morao probati tu mogućnost. Tko će igrati na lijevom beku mnogo ovisi o tome hoćemo li dobiti Nigeriju – zaključio je Dalić.

Zlatko Dalić
1/11

Naši reprezentativci do četvrtka će trenirati u Rijeci na Rujevici, a tada se sele u Osijek gdje ih u petak očekuje prijateljska utakmica protiv Senegala.

Reprezentacija u Rusiju putuje 11. lipnja.

Dalićev popis za Rusiju:
Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

Obrambeni: Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ivan Strinić (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Filip Bradarić (Rijeka)

Napadači: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Ante Rebić (Eintracht)

 

Komentara 59

LJ
ljudevitus
12:51 04.06.2018.

Za jednu malu zemlju od 4 milijuna stranovnika smo mi više nego dobri i trebamo biti sretni i ponosni na ove dečke. Uvijek smo mi "tu negdje" uz velike nogomente nacije kao što su Brazil, Njemačka, Italija itd. Čak ih znamo i pobijediti. Idemo Hrvatska!!!

Avatar southman
southman
13:54 04.06.2018.

Neka je sretno našima u Rusiji. Prva utakmica je i najvažnija. Ako je pobijedimo sigurno idemo u drugi krug, a to je i primarni cilj i rezultatski uspjeh. Sve ispod toga neuspjeh !

SI
Sirmen80
15:20 04.06.2018.

Svi vi šta volite sraćkati po nogometnoj reprezentaciji malo se strpite,prićekajte te četiri tekme pa onda ako bude razloga i ja ću vam se pridružit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije