Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOJMOVI

Štimac otkrio što moramo hitno popraviti i kako ga je Dalić zbunio

Modrić Casemiro Hrvatska Brazil
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
04.06.2018.
u 09:54

– Dojam je da smo dosta griješili u pasu, ali s obzirom na umor Luke Modrića, to nas ne treba čuditi, izgledat će to bolje kad dođe u optimalno stanje – kaže Štimac

Hrvatska je izgubila od Brazila s 2:0, pokazala je neke dobre stvari, ali bilo je i onih koje nisu bili dobre. Dojmovi mogu biti različiti, a za njih smo upitali i nogometne stručnjake.

– Pokušavam se staviti u kožu izbornika i ne znam što bih mislio nakon ovakve utakmice. Zapravo sam prilično zbunjen zbog jedne stvari, ova je utakmica bila idealna prilika da se isprobaju naša dva lijeva beka, Ivan Strinić i Josip Pivarić, svaki po poluvrijeme – kazao je Štimac misleći na potez izbornika da poziciju lijevog beka povjeri Domagoju Vidi. On je defenzivno dobro odradio posao, ali koristi od njega ofenzivno nismo imali.

Ja sam uvijek optimist

Pretpostavljamo da je izbornik protiv Brazila kanio s Vidom složiti momčad za Argentinu.

Modrić Casemiro Hrvatska Brazil
1/11

– A ne znam... – zamišljeno će Štimac. Bivši izbornik nastavio je iznositi svoje mišljenje o tome što je vidio na Anfieldu:

– Dojam je da smo dosta griješili u pasu, ali s obzirom na umor Luke Modrića, ne treba to ni čuditi. Izgledat će to ipak bolje kad  dođe u optimalno stanje. I svakako se Perišić mora dići, nisam ga vidio tijekom cijele utakmice, osim jednog jedinog ubačaja – rekao nam je Štimac.

S čime možemo biti zadovoljni?

– Prije svega našom reakcijom nakon izgubljene lopte u prvom poluvremenu, tu smo djelovali prilično zajednički.

Kao bivši stoper, Štimac je dosta pratio kako igra naša zadnja linija.

– Moraju hitno popraviti suradnju s vratarom, doveli su pet puta Subašića u situaciju da može napraviti pogrešku jer mu se stoperi nisu na vrijeme otvarali.

Spomenuli ste Modrića. Nakon što je izašao, bez obzira i na kasnije brojne izmjene, nismo izgledali kao ista momčad.

– Ma to je jasno, ne možemo biti isti s njim i bez njega.

Modrić Casemiro Hrvatska Brazil
1/32

Jeste li nakon ovog testa s Brazilom optimist pred Svjetsko prvenstvo?

– Ja sam uvijek optimist iako sam, nakon što sam pogledao prvo poluvrijeme, možda očekivao bolji rezultat na kraju. Tko zna, da smo ostvarili povoljan rezultat, možda bismo svi previše poletjeli iako ne bismo trebali. Mi smo ipak igrali s mnogo ozbiljnijim pristupom od Brazila. Nakon naša dva čvršća starta, oni su se malo čuvali bojeći se ozljeda, a i nisu ušli u utakmicu baš sa 100 posto. No onda uvedu Neymara koji sve to riješi. Kad ne možeš zabiti, imaš čovjeka koji to riješi. I zato košta 200 milijuna eura – zaključio je Štimac.

A kako ćemo protiv slabijih?

Igor Cvitanović nije želio ulaziti u nekakve dubinske analize ove utakmice, objasnio je i zašto:

– Prvo, ovo je bila prijateljska utakmica, a ja sam oduvijek govorio da takve utakmice ne mogu biti mjerilo. Ovo je vrijeme uoči Svjetskog prvenstva i igrači ne idu punom snagom i zbog rizika od ozljeda. I kao drugo, ovo je ipak faza uigravanja reprezentacija, osvježavanja glavnih igrača koji su iza sebe imali duge sezone, kao kod nas Modrić, Rakitić i brojni drugi. Ma ni protiv Senegala u petak u Osijeku mislim da nećemo vidjeti igru kakvu ćemo gledati na Svjetskom prvenstvu – kazao je Igor Cvitanović, te prenio dojmove o viđenom:

– Moglo se vidjeti što želimo i kako želimo igrati protiv jačih reprezentacija, kao što je Argentina, ali mene zanima kako ćemo igrati protiv slabijih, protiv Nigerije i Islanda, kako ćemo izgledati napadački. No, možemo biti zadovoljni onime što smo vidjeli u prvom dijelu, bili smo ozbiljni, odgovorni i kompaktni, a onda u ovakvim utakmicama u nastavku brojne izmjene poremete ritam.

Kako se vama svidjelo rješenje s Vidom na lijevom beku?

– Takvo rješenje me ne čudi. Bilo je govora o tome da bi Vida tako mogao igrati protiv jačih suparnika, da zatvori tu stranu s obzirom na Messija ili druge jake igrače koji dolaze po toj strani. Ali, s druge strane žalosti me jer u Liverpoolu smo na klupi imali dva lijeva beka, čak četiri na širem popisu. Dakle, ovako ispada da u njih nemamo povjerenja. Nemam ništa protiv da Vida bude na toj poziciji, ali zašto onda vodimo dva druga lijeva beka – pita se Cvitanović.

Na izborniku Daliću su odluke, vidjet ćemo što će smisliti i kakva mu je ideja protiv slabijih, ali važno je da nam u Rusiji ponudi prave odgovore. Koga god da stavi, samo neka bude dobar.

Komentara 17

MA
Maui
10:51 04.06.2018.

Nije ni trebalo na ozbiljno natjecanje povesti nedorasle igrače kao što su Strinić, Pivarić i Jedvaj. Oni nisu na razini jednog Svjetskog prvenstva. Rješenja uvijek postoje: Perišić u Interu izvrsno igra na poziciji lijevog beka kada to zatreba, a i Mandžo u Juveu odlično radi posao lijevog beka kada se vrati u obranu.

Avatar toxic alien
toxic alien
14:42 04.06.2018.

Pivaric i Strinic su vec igrali na poziciji lijevog beka, sto i jeste njihova pozicija, i Dalic vrlo dobro zna sto moze od njih ocekivati. A Vida nije na toj poziciji igrao pa je htio vidjeti da li on to moze, i sto moze od njega ocekivati. Stvari kojima se Stimac i Cvitanovic cude su nesto najlogicnije sto je Dalic mogao napraviti u pripremnoj utakmici.

PR
prajdali100
11:59 04.06.2018.

Godinama je lijevi bek rak rana naše obrane.Vida to ne može igrati jer u fazi napada jednostavno ne postoji.Možda Perišić i Mandžo to trebaju zatvoriti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije