Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči derbija

Cvitanović i Antolić: Odgovaralo bi nam da Hajduk igra napadački

Mario Cvitanović
Foto: Anders Hoven/PIXSELL
1/4
20.10.2017.
u 11:24

- Ne zanima me igramo li kući protiv Istre ili u gostima protiv Hajduka. Želim da Dinamo ima prepoznatljivu igru, stav, gard i ideju, naglašava trener Dinama.

Glavni trener GNK-a Dinamo Mario Cvitanović i kapetan momčadi Domagoj Antolić održali su press konferenciju dan uoči hrvatskog derbija na Poljudu protiv Hajduka. 

- Čeka nas derbi, to je poseban ugođaj, posebna utakmica vrijedna tri boda. Na nama je da prezentiramo klub, sebe, poziciju na ljestvici i potvrdimo sve ovo što smo radili i na čemu ustrajemo svaki dan od početka prvenstva. Nema uzbuđenja i straha, to je najbitnije, jer se bavimo nogometnom, radimo ono što volimo i u čemu uživamo. Dosta smo radili, pričali i grupno i pojedinačno te igrači željno očekuju derbi. I, sve je na terenu. Jedva čekamo da istrčimo na teren i zaigramo nogomet - rekao je Cvitanović u uvodu. 

- Momčad s nestrpljenjem očekuje utakmicu u dobroj atmosferi. Remi s Osijekom nas nije nimalo poljuljao već samo dodatno mobilizirao. Analizirali smo cijeli tjedan gdje smo griješili i sutra očekujemo da ćemo biti puno puno bolji - nadodao je kapetan Antolić.

Mario Cvitanović
1/16

S obzirom na veliku koncentraciju kvalitete, postoji način da sve zadovoljite? Možda momčad samo za prvenstvo i samo za kup?

 - Nećemo ići u tom smjeru, sve ovisi o trenutku, o stanju svakog pojedinca tko će konkurirati za koju utakmicu. Ne možemo predvidjeti tko će igrati koju utakmicu, odnosno igrat će igrači koji su u najoptimalnijoj formi, jer se naši ciljevi jasno znaju. Nema kalkuliranja, svaku utakmicu želimo dati priliku najboljima. Vrlo teško sve igrače možemo zadovoljiti. Naravno da bi želio da svi igraju i da pokažu svoju kvalitetu, ali nije samo utakmica prilika da se pokaže sve, tu su i treninzi koji određuju tko će zapravo igrati. Jedino si oni sami kroz rad mogu pomoći i onaj tko dobije priliku mora je iskoristiti i zadržati - rekao je Cvitanović.

Hoćete li promijeniti formaciju s obzirom na veliku konkurenciju u veznoj liniji povratkom Ademija? 

- Svaki igrač je bitan, isto tako i Ademi. Veseli me njegov povratak u ekipu, kako s karakterne tako i igračke strane. Donosi nam novu dimenziju i kvalitetu i njegovu stanje određuje minutažu. Prema njemu imamo malo viši respekt od drugih igrača zbog njegovog izbivanja i značaja na momčad. Ali, utakmice su te koje određuju tko će igrati i koliko će igrati. Veseli da je velika gužva, ovaj tjedan smo rotirali i tražili optimalnu formaciju i igrače za određenu formaciju i ideju - naglašava trener Dinama.

Koliko utakmica s Hajdukom može pomoći da se poveća samopouzdanje? 

- To je logično. Međutim, ima još puno utakmica do kraja, svaka utakmica nosi svoju draž, nosi tri boda te je prvenstvo još dugo. 

Mario Cvitanović
1/11

Kakva je motivacija, jer nije isto igrati protiv Istre 1961 kod kuće ili u gostima kod Hajduka?

 - Ne zanima me igramo li kući protiv Istre ili u gostima protiv Hajduka. Želim da Dinamo ima prepoznatljivu igru, stav, gard i ideju. Želim razmišljanje da na svaku utakmicu idemo po pobjedu jer je to filozofija Dinama. Ja želim i živim na takav način. Ne zanima me protiv koga igramo, želim dobru igru, pozitivan stav, karakter, vjeru u sebe, poniznost i čvrsto stajanje na zemlji. Dinamo uvijek ima velika očekivanja, na takav način funkcioniramo. 

Viđenje o Hajduku? 

- U zadnjim utakmicama su dosta miješali sustave i igrače, vidjet ćemo s kojim sustavom će igrati, ali znam s kojom idejom će igrati. Pripremali smo ovaj tjedan treninge i utakmice da budemo spremni za više sustava i ideja. Imaju dobru i prepoznatljivu igru prema naprijed. Želim da sutra pokažemo na terenu o našim taktičkim varijantama. Zanima me samo Dinamo i kako ćemo mi izgledati. 

Za kraj trener Cvitanović osvrnuo se na igrače koji neće konkurirati:

 - Imamo problem Matela i Fiolića koji neće ići s nama u Split zbog ozljeda. Također, Perić ne konkurira jer mora odraditi kaznu zbog tri žuta kartona. Ćorić trenira, radi, i ići će u Split. 

Kapetan Antolić odgovorio je što su igrači naučili od remija protiv Osijeka:

- Bilo je grešaka u svim linijama, ispravili smo ih kroz ovaj tjedan. Očekujem da ćemo protiv Hajduka biti puno bolji. Nadamo se da će protivnik igrati otvoreno, napadački, to nam odgovara i želimo to iskoristiti - zaključio je Antolić. 

Komentara 1

EN
englezac
13:56 20.10.2017.

Dragi Cvitanovicu,da novine nisu pisale da je Bugarski trener napustio "Dinamo",po igri mi to ne bi nikad prepoznali i dalje igrate sporo,dosadno i negledljivo.Budimo iskreni Antolic nije igrac za "Dinamo",ali nije on sam a u tome ima i tvoje krivicee ,nisi ih"nagazio" na treningu a sto se tice volje i elana je ravno "0"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije