Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani Olmo:

Ne želim govoriti o politici, a Hajduk i Rijeka su finale ove polusezone

19.10.2017.
u 10:35

Lakše će Dani Olmo eskivirati stopere Hajduka nego djecu u školi u Brestju.

Teško da Dani Olmo, s obzirom na svojih 19 godina, može pojmiti kakva je jagma vladala za Beatlesima, ali slično je ludilo i euforiju mogao osjetiti kad je jučer posjetio Osnovnu školu Brestje. On i Bojan Knežević više su se umorili od potpisivanja bilježnica, tenisica, majica i fotografiranja negoli na podužem treningu koji su prije toga odradili s trenerom Marijem Cvitanovićem kao pripremu za veliki subotnji derbi (19 sati) s Hajdukom u Splitu.

A lakše će Olmo eskivirati stopere Hajduka u subotu na Poljudu negoli brojnu djecu u Brestju koja su ga “napala” i zbog kojih mnogo duže od planiranog nije mogao otići iz te škole.

U Brestju kao u Barceloni

Možda mu tako bude kad se jednog dana vrati u Barcelonu.

– Možda, haha – uz smiješak će mladi igrač Dinama koji je u Maksimir došao iz Barcelone, kao kapetan mlade španjolske vrste, kao velika nada nogometne škole Barcelone.

Shvatili su u Barceloni da ga nisu smjeli pustiti, nudili su Dinamu i novac za povratak, želio ga je i Arsenal, ali Dani Olmo ostao je u Dinamu te ove sezone dobiva pravu priliku i odlično je koristi, zabio je četiri pogotka, stalno igra.

– I osjećam se jako dobro, borio sam se za svoje mjesto, ali znam da mi nije “cementirano” tako da se i dalje borim. Zadovoljan sam startom, svojim igrama, ali vidim u svlačionici veliku konkurenciju tako da se ne smijem opustiti ni sada kada puno igram.

1/8

Možda mu je u proboj u Dinamovih standardnih 11 pomogao i odlazak Juniora Fernandesa pa slabija forma i ozljeda Ante Ćorića.

– Imamo i dalje puno kvalitetnih igrača, svi mogu igrati. Nisam se obazirao na svoj rad ni kad je Junior bio ovdje. Kad je Ante bio zdrav, radio sam najbolje što sam mogao, nije se u tom radu ništa promijenilo ni sada kad njih nije bilo – kaže Olmo.

Dinamo je drugi put ove sezone remizirao protiv Osijeka, prošlog je vikenda propustio priliku da pobjegne Rijeci na sedam bodova.

– Žao mi je, nismo sretni s tim remijem. Nije dobro počela ta utakmica, kad primiš gol, nije se lako vratiti koliko god smo pokušavali, ali bar smo u zadnjim sekundama uspjeli doći do tog boda i zato smo mu se tako veselili, znali smo koliko smo željeli uspjeti i koliko smo se borili. Rijeka je izgubila u Puli, povećali smo prednost, ali mi gledamo samo sebe.

Nakon Osijeka, plave čeka novi derbi, u subotu u 19 sati plavi igraju u Splitu protiv Hajduka.

– Spremni smo i za tu utakmicu, želimo nova tri boda. Atmosfera na Poljudu? Vjerovali ili ne, to je i naš veliki adut. Pa mi volimo pravu atmosferu, osobno volim igrati kad je oko mene veliki pritisak, tako da se nadam punom stadionu. Nakon Hajduka slijedi nam Rijeka i u te dvije utakmice koje su na određeni način finale ovog dijela polusezone možemo napraviti veliki posao, to nam je i cilj. Zato mi je još više žao što nismo pobijedili Osijek, s tri pobjede u tri derbija napravili bismo veliki korak barem prema jesenskom naslovu prvaka. Ali, pustimo sad Rijeku, ima vremena za nju, sad nam je važan samo Hajduk koji je dobar i mogla bi to biti odlična utakmica – rekao nam je Olmo na engleskom jeziku, a kad ne bi mogao pronaći pravu riječ, onda bi si pomogao hrvatskim.

Dani Olmo uživa u Zagrebu i Dinamu, pogotovu sad kad je dobio pravu priliku, kad je tu priliku i ugrabio. Vjerujemo da je proteklih tjedana pratio što se događa u Barceloni, gradu u kojem je igrao, a i njegova rodna Terrassa grad je u Kataloniji. Bilo je tamo mnogo problema zbog referenduma o katalonskoj samostalnosti i još se ne vidi pravi rasplet te krize.

Nogomet, a ne referendum

– Ne bih o tome, ne želim govoriti ni o tim događajima ni o politici uopće.

Tamo su vam obitelj i prijatelji, je li netko ozlijeđen u neredima kojih je zbog referenduma bilo na ulicama Barcelone?

– Nije, ali kako sam rekao, ne želim nijednu riječ reći o svemu tome, zanima me samo nogomet – zaključio je Dani Olmo. 

Komentara 2

Avatar HighFlyer
HighFlyer
12:02 20.10.2017.

Dani Olmo je jako dobar igrac.

DU
Deleted user
23:11 19.10.2017.

Gol razlika na poljudu zadnjih 10 utakmica 4:16.....Dinamova filijala iz Splita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije