Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Debakl viola

Uefa od slabića poput Dinama i Maribora nema koristi

19.10.2017.
u 15:29

Nemaju interesa u Ligi prvaka imati klub koji gubi 0:7 kod kuće.

Sportski direktor Maribora Zlatko Zahovič mnogo je puta rekao da mu je Dinamo uzor. A prekjučer su svoj uzor i premašili, ali nažalost po rekordnom porazu u Ligi prvaka. Dinamo je 2011. na svom travnjaku izgubio od Lyona 1:7, a Maribor je u utorak u Ljudskom vrtu izgubio 0:7 od Liverpoola.

Bila je to igra mačke i miša, a najgore od svega, Maribor je mogao primiti još pokoji pogodak da su Firmino, Salah, Coutinho i društvo bili koncentriraniji.

Sjajno ozračje u Mariboru

Ozračje u rasprodanom Ljudskom vrtu bilo je fenomenalno, toliko dobro da su domaćim dečkima sa sjeverne tribine, koji su navijali od 1. do 90. minute, zapljeskali i navijači Liverpoola.

– Ovo je jedan od najsimpatičnijih gradova u kojima smo ikada bili. Rijetko se dogodi da domaći navijači cijeli dan cugaju i druže se s nama – rekli su navijači Redsa.

1/15

No od simpatičnosti se ne živi, za konkurentnost u Ligi prvaka treba i kvaliteta. A Maribor je nažalost nema. Primjerice, napadač viola Tavares u dvobojima s Lovrenom i Matipom izgledao je kao trećerazredni igrač, a lijevi bek Maribora Viler vjerojatno se prehladio koliko je puta u punoj brzini pokraj njega prošao Salah.

Ali i takav slabi Maribor trenutačno je najuspješniji klub na potezu od Karavanki do Šar-planine.

I to s vrlo malim budžetom od svega 12 milijuna eura, što je jednako koliko ima prvak Hrvatske Rijeka, ali dvostruko manje od Dinama. A zanimljivo, od tih 12 milijuna eura na plaće svojih igrača Maribor potroši svega tri milijuna eura.

– Kada smo razgovarali s predstavnicima klubova s kojima igramo u Europi, njihova reakcija na taj iznos je bila: “Čekajte, to valjda spominjete mjesečni iznos?” – otkrio je Zahovič.

Naravno da Liverpoolu takve cifre izazivaju podsmijeh, kada su oni klub s godišnjim budžetom od 300 milijuna eura, a od toga čak 130 milijuna potroše na plaće igrače. Ili, ako hoćete, godišnji budžet Maribora je 12 milijuna eura, odnosno milijun manje od godišnje plaće samo jednog igrača Liverpoola – Brazilca Coutinha.

Stigli s pet klupskih novinara

A taj Liverpool takav je bogataš da je u Maribor stigao s čak pet novinara koji pišu za klupske stranice!

No, u kakvim uvjetima Maribor radi, već je ulazak u LP senzacija.

– Stvaramo igrače, ne živimo iznad realnih mogućnosti, to je naša dobitna formula. A naravno da nam je ponekad užasno teško, kao uostalom i svim sportskim klubovima na ovim prostorima. Dosta je samo da vam kažem da od TV prava kao prvak države dobijemo samo 50.000 eura. No u posljednje smo vrijeme jako povećali prihod od suvenira, siguran sam da imamo najbolji marketing od svih klubova regije – rekao je Zahovič koji je doslovno preporoditelj Maribora jer, kada je preuzeo klub, viole su bile pred bankrotom, šeste u prvenstvu.

A nakon toga Maribor je dvaput uspio ući u LP te 2014. i prezimiti u Europi. Dinamovi navijači to sanjaju već 47 godina.

Ali, kako je jedan slovenski novinar rekao nakon rezultatskog debakla u utorak:

“Nema veze, barem smo gledali Liverpool. Jer tko zna hoćemo li ikada više opet”.

U pravu je jer Uefa je sve učinila da klubovi poput Maribora, Dinama, Partizana više ne igraju Ligi prvaka. Već u idućoj godini sustav kvalifikacija je takav da će mali klubovi gotovo nemoguće ući u najcjenjenije klupsko nogometno natjecanje. Uefi je očito dosta gledati rezultate Maribor – Liverpool 0:7, Dinamo – Lyon 1:7. Od takvih utakmica Uefa ne može zaraditi... 

Komentara 20

IL
ilijan
17:02 19.10.2017.

Hm koji debili tekst usporedba Dinama i Maribora!

Avatar titanov sin 2
titanov sin 2
17:11 19.10.2017.

Brazil je od Njemačke u polufinalu izgubio 1-7, svjetsko prvenstvo i na domaćem terenu. Novinarčiću pošto si tako pametan napiši nam da li će Brazil nastupiti u Rusiju slijedeće godine? Ili se od FIFA-e očekuje izbacivanje? Glup tekst od još glu..... osobe.

LI
Lik123
16:39 19.10.2017.

Dakle, Maribor onak dosta ružno izgubi, a ovaj "novinar" koristi priliku da bi pljucnuo na Dinamo. Pa majstore Ledinski, kaj ne napišeš koju o tome kakvi sve klubovi igraju EL, a tvoj hajdug se plasirao jednom u zadnjih 20 godina? A po proračunu ko Maribor. Pa jel moguć da se nikad niš o tome nemre pročitat, ali se može hračkanje po Dinamu čak i kad ne igra Europu?! O tome kak se niko ne sjeća da se cijelu prošlu sezonu pisalo o europskoj Rijeci koja bude puno bolje od Dinama igrala Ligu prvaka neću ni počinjati :) Samo vi hračnite na Dinamo, od čega bi uopće živjeli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije