Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI GOL: 27. SEKUNDA

VIDEO Čudesni Hajdukov mladić zabio četiri komada, ali i oborio velik rekord u Austriji

AUT, OeFB Uniqa Cup, SC Schwaz vs LASK
EXPA/ Stefan Adelsberger
06.08.2022.
u 17:51

Ne samo da je načeo mrežu Wolfsbergera u 27. sekundi susreta, nego je već do 37. minute uspio upisati hat-trick te je daleko najbolji strijelac austrijske Bundeslige

Nogometaš Hajduka na posudbi u Austriji Marin Ljubičić se upisao u povijest LASK-a iz Linza kao prvi igrač koji je, otkad je austrijske Bundeslige, zabio pogodak u prva tri ligaška ogleda. Zabio je danas nove golove u dresu austrijske momčad, i to čak četiri pogotka.

U dvoboju LASK-a protiv Wolfsbergera, kvalitetne momčadi s dobrim europskim renomeom proteklih godina, Ljubičić je zabio u prvoj minuti točnije, u 27. sekundi na asistenciju Goigingera koji je sedam minuta kasnije zabio za 2:0. Ljubičić nije tu stao pa je u 20. minuti zabio za 3:0 te za 4:0 u 37. minuti zaokruživši svoj hat-trick u prvom poluvremenu. Nije ni tu prestala kiša pogodaka jer je Ljubičić zabio i svoj četvrti pogodak na susretu u 57. minuti.

Igrao je do 60. minute, a SofaScore ga je ocijenila kao jednog od dva nogometaša u svijetu ovog vikenda sa savršenom ocjenom 10. Drugi igrač s tom ocjenom je ofenzivac Bodo Glimta Hugo Vetlesen, a idući najbolji nakon njih je Aleksandar Mitrović (ocjena 9.4) koji je za svoj Fulham zabio dva pogotka u 2:2 remiju protiv Liverpoola.

 

 

Ljubičić je tako prvi i jedini igrač u povijesti austrijske lige koji je u svoja prva tri susreta uspio zabiti pogodak, a trenutno je sa šest pogodaka uvjerljivo najbolji strijelac austrijske Bundeslige.

Osim toga, Marinov prvi pogodak u 27. sekundi je najbrži u povijesti LASK-a što se ligaških susreta tiče, a valja dodati i da je prvi igrač tog kluba s četiri pogotka u jednoj utakmici nakon 25 godina. 

Foto: Screenshot/Rezultati

U svojih šest nastupa u dresu LASK-a Ljubičić je već zabio deset pogodaka, što su sjajne brojke, posebice kad se uzme u obzir njegov učinak u Hajduku, 7 golova u 44 nastupa.

Ključne riječi

Komentara 10

JU
juma
19:02 06.08.2022.

Čitaš li ti ovo Daliću? Od svega je najsmješnije što će Hajduk za njega dobiti siću od 2.4 milijuna eura. To danas nije nikakav novac. Igrači sa sličnim učinkom i stari tek 20 godina vrijede 10 puta više. Kao navijač Dinama mogu reći samo bravo za struku Hajduka: Dok je vas tamo, mi se ne trebamo bojati. Bitno je da ste vratili Kalinića, kojega stalno bole ledja i doveli još neke na posudbu zbog kojih je ovaj dragulj završio u skoro besplatno u Austriji.

RE
RedTree
19:50 06.08.2022.

Da bi nešto napravili trebaju nam igrači ala Livaja, Krovinović i još koji, u najboljim godinama, koji koštaju, a da bi njih plaćali trebaju nam dobre odštete od mladih igrača, jer sponzorski i tv ugovori su mali kod nas. Ako izgubimo Ljubičića za samo 2,4 milijuna eura, a Lokomotiva uvalila mulca od 17. godina za četiri milijuna, onda ćemo vrlo brzo ostati bez Livaje i Krovinovića nažalost.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
18:27 06.08.2022.

Bravo mali. Tako ce i Biuk kad ode. Hajduk uništava svoje mladice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije