Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ DVIJE BORBE

Cro Cop: Razum kaže idi, a srce hoće još stresa

Mirko Filipović
Dražen Brajdić
24.09.2009.
u 14:37

Premda su ga neki mediji opjevali kao bivšeg, Mirko Filipović je bliži nastavku karijere nego njezinu okončanju. Kaže da je istina da je po dolasku promrmljao da je borba s Dos Santosom najvjerojatnije bila kraj karijere, no o tome kaže i ovo.

Tada sam još bio vruć, no konačnu odluku još nisam donio. Ušao sam u 36. godinu i još uvijek razmišljam. Moram se dobro odmoriti, sedam do deset dana, pa ću odlučiti.

Mirko kaže da on nije proizvod nastao na novcima poreznih obveznika nego je sam svoj majstor. Uostalom, HOO njegov sport ne priznaje.

- Nikome ništa ne dugujem, nisam bio na državnim jaslama. Samo sam ja lio suze, krv i znoj.

Najviše je patila obitelj
Uz njega takvog najviše je patila njegova obitelj i oni su najveći zagovornici objave kraja njegovoj karijeri. No, majka, supruga i šestogodišnji sin Ivan možda će morati još malo pričekati.

- Ne, nisam unaprijed dobio novac, nego bih se za kraj volio boriti s nekim velikim protivnikom.

Vjerojatno je pri tome mislio na legende poput Couturea ili Minotaura.

- Novac mi već dugo nije motiv jer sam egzistenciju osigurao i mudro ulagao. Nisam se novcima razbacivao, težio luksuzu. Čak mi je mama sto puta rekla da se počnem pristojnije odijevati.

Strah od života poslije
Što ga onda sprječava da se ostavi gladijatorskih borbi.

- Ja nisam borilački star, moj je problem što sam se zasitio vojničkog života koji živim više od 20 godina. Toliko se dugo vojska nije služila niti u carskoj Rusiji. Dva puta dnevno treniram od svoga šestog razreda.

Sva ta sjećanja kao da mu ne daju da ode.

- Kad razum kaže da, srce kaže ne. To je jače od mene, privlači me valjda taj stres uoči borbi. Osim toga, strahujem od tog života poslije karijere jer onog trenutka kada to objavim, dio mene će odmah umrijeti. Teško mi je otići iz ovog života kao onom robijašu koji je nakon 30 godina robije izašao i odmah opljačkao trgovinu samo da se vrati “svom” životu - kaže Mirko.

Još dvije u UFC-u i oproštajna u Japanu u K-1

Mirko i dalje trenira, kaže da i ne misli prestati.
– U karijeri nisam propustio ni jedan trening jer mi se taj dan nije dalo trenirati. Meni je to k’o droga.

Dakle, moguće je da nastavi spartanskim režimom?!

– Ako ne odlučim sada prestati, imao bih još dvije borbe pod UFC-om, a onda bih posljednju volio odraditi u Japanu, po pravilima K-1.

A je li moguća oproštajna borba u Zagrebu, u Areni?

– Ne vjerujem, nema tko to organizirati, a meni se ne da to raditi – kaže Mirko.

Ključne riječi

Komentara 5

SE
semafori
10:38 29.09.2009.

War Cro Cop Pokazi im svima da se ne bojis izgubiti. Protiv Cigana da si u prvoj rundi zesce poceo i nametnuo svoju igru bilo bi mozda bolje. Izgubiti od njega i nije sramota. On ce sigurno biti jedan prvihh pet. Sa drugom taktikom mogao si ti i preko njega. Malo sam vidio low kick-a od tebe. Ti znas najbolje. Nadam se da ces nastaviti dalje. Vatre ima jos. Price da se treba stati sa pobjedama su lijepe. Boriti se i izgubiti je isto vrlina. Ti si davao respekt i za borce koje si rasturio. Puno srece i do slijedece borbe u oktagonu. War Cro Cop

TD
tdevic
16:31 24.09.2009.

Mirko Svi te vole i ponos si svih koji prate i vrednuju tvoj rad. Najmanje sto bi sada htjeli je vidjeti jos jedan tvoj poraz. Star si stari. Ako kazes da ti nije do love onda odi uzivaj sa sinom i zenom a mi te necemo zaboraviti. Sretno sto god odlucio.

Avatar Uzorak
Uzorak
20:18 24.09.2009.

Ja bi se radije ujutro probudio, popio kavicu i doručkovao s obitelji,..poslije na ribičiju...laganica...i uživao u životu bar godinu dana...bez previše fizičkih napora... Poslije ...bilo bi dobro trenirati naše mlade i napraviti bar tuce ovakvih kakav je Mirko... Inače ,, sve čestitke Mirku na svim pobjedama i borbama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije