Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rutinski posao

Ćorić niti na klupi, i nije falio: Mladići Olmo i Fiolić vodili plave

21.08.2017.
u 12:24

– Ćorić je u procesu treninga, ima isti status kao i svaki drugi igrač – objasnio je Cvitanović.

Dinamo je prilično rutinski odradio posao protiv Slavena Belupa i novu pobjedu (2:0) protiv suparnika koji mu je prošle sezone bio jako nezgodan, koji mu je oteo dva boda u Maksimiru, a onda ga i pobijedio u Koprivnici te zaustavio u želji da obrani naslov prvaka. Slaven Belupo sada se ‘ugurao’ u raspored Dinama između dvije utakmice sa Skenderbeuom, pa je i trener plavih Mario Cvitanović posegnuo za rotacijama da bi što spremnija momčad istrčala u četvrtak u Elbasanu i pokušala uhvatiti skupinu Europske lige nakon 1:1 u Maksimiru. Na Lecjaksa nije mogao računati zbog isključenja na Rujevici, Soudani i Antolić i dalje su ozlijeđeni uz nadu da bi mogli biti do četvrtka spremni, ozlijeđen je i vratar Livaković, na klupi su završili Stojanović i Benković, a Ante Ćorić nije se našao ni na klupi, među 18 odabranih. I nije falio, Dani Olmo zaigrao je na toj poziciji i bio je, uz strijelca i asistenta Fiolića, najbolji igrač Dinama.

– Ćorić je u procesu treninga, ima isti status kao i svaki drugi igrač – objasnio je Cvitanović.

Kopić: Mi ćemo rasti

Takav malo izmiješani Dinamo bio je bolji od Koprivničana u prvom dijelu susreta, dominantniji iako se ne može reći da je briljirao iako je loptu ‘debelo’ držao u svojem posjedu. No, lako su plavi zatvorili sve koridore prema svojim vratima, osim u jednom slučaju kada je Trebotić pucao, a obranio Danijel Zagorac. To je u prvih 45 minuta bilo sve od Slavena Belupa. Dinamo je svoj prvi pravi pokušaj pretvorio u pogodak. Ivan Fiolić je s desne strane krenuo prema unutra, s 18 metara opalio u prvi kut i matirao vratara gostiju u 20. minuti. Do odmora su plavi imali još dvije lijepe prilike glavom, Henriquez je pucao pored vratiju, a kapetan Leonardo Sigali pogodio je vratnicu. U nastavku je Dinamo odigrao krasnu akciju, proradila je čileanska veza, Fernandes je gurnuo za Henriqueza a ovaj iz prve volejem snažno tukao pored stative. Dinamo je i dalje pritiskao, uglavnom se igralo na polovici gostiju, a plavi su si mir osigurali drugim golom. Sada je Fiolić bio asistent, ubacio je pred vrata, a Amir Rrahmani visoko skočio i glavom precizno pogodio, prvi mu je to pogodak za Dinamo. Slaven je uspio zaprijetiti 15 minuta prije kraja susreta, ali Zagorac je dvaput krasno obranio.

1/9

- Dobro smo ušli u utakmicu, čak i imali tu priliku Trebotića, bili smo dosta stabilni otraga, pa je želja bila da brzom tranzicijom ugrožavamo Dinamo, ali tu smo ‘štekali’. Nismo još na dovoljno taktički uredni niti imamo intenzitet koji bih želio, ali rast ćemo – kazao je nakon susreta trener Slavena Belupa Željko Kopić.

U Dinamu još ne znaju hoće li Soudani i Antolić biti spremni za četvrtak, ali je očito Tongo Doumbia sve spremniji, odigrao je svih 90 minuta, iako se u dijelu susreta malo ugasio.

Izgledali kao momčad

– Zadovoljan sam sa svima, imali smo energiju, pozitivan stav od početka do kraja i dečki su zaslužili pobjedu i dobili su pljesak na kraju, a to je ono što sam želio. Neću nikoga izdvajati, ne znam ni koliko je Doumbia blizu svog maksimuma jer ga nikad prije nisam trenirao da bih znao do kuda može. No, dobro radi, prihvatili su ga, pošteno radi, a to mi je važno, kao i htijenje, iskrenost i to stavlja igrače u momčad, a neke iz momčadi izbacuje – govorio je trener Dinama.

Plavi su ostvarili što su željeli, sad do puta u Albaniju još moraju vidjeti tko može, a tko ne, ali očito su s Olmom, Fiolićem, Henriquezom dobili karakterniju momčad, a to je u utakmicama kao što će biti ta sa Skenderbeuom izuzetno važno. I jučer su, kao i na Rujevici izgledali kao momčad s karakterom i budu li takvi onda se imaju čemu nadati. Iako, neke greške radili su i jučer.

- Uglavnom sam zadovoljan iako ima stvari zbog kojih smo mogli biti kažnjeni, ali meni ja važno da smo izgledali kao momčad i ovu smo utakmicu i dobili jer smo bili momčad.

Komentara 3

MU
Mukowsky
19:11 21.08.2017.

Malog Čorića poslat u niže lige, na grbave tetene da mu malo nogice ojačaju i ego opadne. Da se tako radilo s Halilovićem i od njega bi nekaj bilo.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
14:33 21.08.2017.

naravno da nije falio. Nek i dalje bude tako. ovi su bolji od nazovi prve ekioe.

MA
Magnificus
12:36 21.08.2017.

henriquez nije pokazao da je u iole boljoj formi od hodžića, obojica promašuju izgledne prilike samo što po hodžiću svi non stop sraćkaju pa maltene ne zna igrati nogomet, a kad je henriquez u pitanju žmire na oba oka pa kao fol ulazi u situacije i trudi se, a zapravo radi isto što i hodžić tj, nije ništa bolji, dapače... no, vrlo dobro djeluje doumbia, siguran je, dobar pregled igre, ne paničari, par puta poslao je dobre duge lopte kroz redove belupa do igrača dinama i izgleda da bi mogao biti pojačanje, za razliku od lecjaksa jer ako se taj ne popravi bar 50% plakat ćemo za pivarićem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije