Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRUNO JURČIĆ:

Dinamo i Hajduk ne smiju biti fitness centri za nespremne

Dinamo - Skenderbeu
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
19.08.2017.
u 13:00

– Govorili su da Doumbia nije bio spreman, da je došao nepripremljen. Pa čime se taj dečko bavi? Kako možeš u kolovozu biti nespreman, kada počinje sezona u cijeloj Europi, kada čekaš transfer.

Donedavno smo slavili naš nogomet koji je i u europskim razmjerima pokazao da je konkurentan, Rijeka u kvalifikacijama za Ligu prvaka, pa Dinamo, Hajduk i Osijek u borbi za ulazak u Europsku ligu napravili su odlične rezultate i stigli pred vrata raja. No pred tim su vratima i drugi ozbiljni dečki pa je euforija malo splasnula.

– Ne treba biti nezadovoljan, ulazak četiri kluba u posljednja europska pretkola lijep je rezultat i razlog je za zadovoljstvo – kazao je Kruno Jurčić.

U tim pretkolima Rijeka je poražena u Pireju od Olympiakosa, Hajduk od Evertona, Osijek od bečke Austrije, a Dinamo je jedva remizirao kod kuće s albanskim Skenderbeuom. Plavi su u posljednje vrijeme bili dobri, ali onda su prizemljeni od momčadi koju su s lakoćom prije dvije godine izbacili.

– Dinamovo uzdizanje u to posljednje vrijeme počiva isključivo na karakteru i energiji trenera Marija Cvitanovića. I to je problem, pa ne može jedan klub živjeti na energiji jednog čovjek, bio on trener, predsjednik ili član uprave. Vrijeme je da igrači počnu preuzimati odgovornost na sebe. I znate li zašto Dinamo nije bio prvak prošle godine? Samo zato što je Zdravko Mamić dio svoje energije, koju je inače ulagao u Dinamo, tada ulagao u svoje osobne probleme, izostala je njegova energija u klubu. Igrači se ne smiju skrivati iza te energije, bilo Mamićeve ili Cvitanovićeve – poručio je plavim zvijezdama Jurčić koji je dobar dio svojeg života proveo upravo u Dinamu.

Dinamo - Skenderbeu
1/10

Mourinho s tim nema brige

Jurčiću smeta što nitko ne može znati kakav će Dinamo istrčati u pojedinu utakmicu, hoće li se igrači probuditi.

– Za to su potrebni ozbiljniji kriteriji pri selekciji igrača, ne može se dogoditi da momčad jednom uđe sjajno u utakmicu, a drugi put katastrofalno. Pa zar mislite da Jose Mourinho, koji ima svaka tri dana utakmicu s Manchester Unitedom, govori svojim igračima da sutra imaju utakmicu, da se moraju trgnuti, probuditi, on se time ne mora baviti, normalno je da igrači svaki put uđu maksimalno, nema veze što ponekad ne odigraju dobro.

Iako je Dinamo uspio jedva doći do remija protiv Skenderbeua u sudačkoj nadoknadi, Jurčić drži da će Dinamo proći i ući u skupinu Europske lige.

– Obećavajuće je što je Dinamo bolja momčad. Još su plavi igrači sad malo i šokirani ovim rezultatom i to je dobro iako mi nije jasno što im je to trebalo i zašto u kontinuitetu ne mogu odraditi svoj posao. A u Zagrebu jako lijepo žive – veli Jurčić kojem to nije jedina nejasnoća kad je o Dinamu riječ.

– Govorili su da Doumbia nije bio spreman, da je došao nepripremljen. Pa čime se taj dečko bavi? Kako možeš u kolovozu biti nespreman, kada počinje sezona u cijeloj Europi, kada čekaš transfer. I igrač to čeka nespreman, meni to nije normalno. I nije to samo slučaj u Dinamu. Nije normalno da Futacs dođe u Hajduk i kaže: “Vidjet ćete tek kakav ću biti kad smršavim.” Dinamo i Hajduk veliki su klubovi, a dovode amaterske igrače jer što je drugo nespreman ili debeo igrač? A onda ceh plaćaju treneri. Dinamo i Hajduk ne smiju biti fitness centri u koje se netko dolazi pripremiti ili smršavjeti. Ne zanima me Dinamo protiv Skenderbeua, ali kako su plavi igrali u prvom dijelu, ozbiljna momčad kao što je bečka Austrija dala bi mu tri gola, pa i Skenderbeu, koji je slab, dao im je jedan i još jedan koji mu je poništen, a nije na razini Dinama – veli Kruno.

Teško će Hajduk i Osijek

Iako su izgubili, Rijeka, Hajduk i Osijek još se nadaju da mogu minus pretvoriti u plus i na kraju se veseliti.

– Meni su ti rezultati uglavnom očekivani, no ako bih morao, od svih naših stavio bih novac na prolazak Dinama. Pa Skenderbeu, kad je Dinamo samo malo stisnuo, nije mogao izaći. No nije dobro što ne možemo biti sigurni kakav će Dinamo istrčati u Albaniji, uspavan ili budan. Osijeku je nedostajalo sreće, mogao je do boljeg rezultata, ovako je nakon domaćeg poraza 2:1 u jako teškoj situaciji koju će biti teško preokrenuti. Ne bih rekao da Hajduk ima ozbiljne šanse. Rezultat Rijeke u Pireju (poraz 2:1) daje mogućnost za prolazak. Samo, Rijeka je sad vidjela da u Europi ne ide kao s nekim slabijim klubovima u HNL-u koje može slomiti s 30 minute trke. Rijeka bi mogla iskoristiti činjenicu da Olympiakos nije balansiran, dosta je dobar prema naprijed, ali zadnja mu je linija ispod prave razine. No ponovit ću da moramo biti zadovoljni s naša četiri kluba u završnim fazama kvalifikacije, to je lijep pomak – zaključio je Jurčić.

Komentara 7

PA
pappmisi
17:56 19.08.2017.

Kruno je potpuno u PRAVU. Treba reci istinu. a istina je ta koju je izrekao Kruno Jurcic. Necemo ulaziti u to da li je on uspesan trener ili ne, sada je dobro govorio

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
20:43 19.08.2017.

Dinamo i Hajduk mora voditi najbolji balkanski trener Kruno Jurčić.

VO
Volimrukomet
20:21 19.08.2017.

Kakvi bili igraci takvi i komntatori, rodio ga Tata Ciro..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije