Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET NA PRVOM MJESTU

City se vratio na vrh ljestvice Premier lige, a Erling Haaland se još jednom upisao u povijest

Premier League - Manchester City v Everton
Carl Recine/REUTERS
Autori: vecernji.hr, Hina
10.02.2024.
u 16:36

Od hrvatskih reprezentativaca u redovima momčadi Pepa Guardiole, Joško Gvardiol ostao je na klupi, dok Mateo Kovačić nije konkurirao za nastup

Nogometaši Manchester Cityja preuzeli su čelo ljestvice engleskog prvenstva 2-0 (0-0) domaćom pobjedom protiv Evertona u prvom susretu 24. kola Premier lige.

Oba pogotka na utakmici postigao je Erling Haaland, u 71., odnosno 85. minuti. Sjajnom Norvežaninu bili su to 50. i 51. pogodak u 50. utakmici u Premier ligi, čime je postavio rekord po broju pogodaka u prvih 50 susreta.

City je do novih bodova stigao unatoč bezidejnoj igri, prvi udarac u okvir gola uputio je u 71. minuti i to je odmah bio i pogodak kada se Haaland najbolje snašao u gužvi nakon udarca iz kuta. Norvežanin je konačni rezultat postavio iz protunapada.

Od hrvatskih reprezentativaca u redovima momčadi Pepa Guardiole, Joško Gvardiol ostao je na klupi, dok Mateo Kovačić nije konkurirao za nastup.

VEZANI ČLANCI:

City se sada, nakon nekoliko tjedana, vratio na vrh ligaške ljestvice. Građani na kontu imaju 52 boda, jedan manje ima drugi Liverpool, a tri manje treći Arsenal. Sve tri momčadi imaju odigrane 23 utakmice.

Što se Evertona tiče, i dalje se nalazi u zoni ispadanja, na 18. je mjestu s 19 bodova, jednim manje od 17. Luton Towna, a dva manje od 16. Nottingham Foresta.


 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije