Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAVO MARINE U 3. kolu Australian Opena hrvatski tenisač je svladao Davida Ferrera (7:6, 6:3, 6:4)

Čilićeva škola tenisa za četvrto kolo

23.01.2009.
u 07:35

Znate osjećaj kada jurite autocestom, a onda prođe sportski kabriolet i posrami vas tako da mislite kako stojite na mjestu? Tako se osjećao Španjolac David Ferrer, 12. igrač svijeta i 11. nositelj u Melbourneu nakon dva sata i 15 minuta igre protiv Marina Čilića.

Najbolji hrvatski tenisač je sa 7:6, 6:3, 6:4 rezervirao svoje mjesto u četvrtom kolu prvog Grand Slam turnira sezone. Tek je prvi set bio donekle izjednačen, a poeni su se osvajali nakon dugih izmjena s osnovne crte. Oba tenisača su propustila svoje prilike za break, a o osvajaču prvog seta odlučivala je trinaesta igra.

Ančić drugi meč dana


Mario Ančić borit će se za četvrto kolo protiv Gillesa Simona, a njihov meč po rasporedu je drugi na terenu Margaret. Prije Ančića na tom terenu igraju Španjolka Medina Garrigues i Talijanka Pennetta.

Marin je odjurio na 4:1, ali Ferrer se nije predavao i vratio se na 4:4. Međutim, od tad kreće Čilićeva dominacija i on iskorištava protivnikovu pogrešku za 7:5 u tie-breaku i vodstvo od 1:0 u setovima.

Drugi set će Marin željeti pogledati ponovno. I ponovno. Šest forhend "winnera", dva bekend "winnera" i dva odlična voleja donijela su mu 6:3, a Ferrer je bio tek promatrač. Dominacija se nije smanjila ni u trećem setu, a Španjolac, koji nije zabio niti jedan as, a imao je tri dvostruke pogreške nije imao šanse.

Čilić je došao do 5:3 i iskoristio prvu meč-loptu za plasman u četvrto kolo Melbournea. Tako lagano, uvjerljivo i impresivno protiv prošlogodišnjeg četvrtfinalista turnira.

Slijedi tinejdžerski okršaj budućih zvijezda ATP Toura. Čilić će za četvrtfinale azijskog Grand Slam turnira igrati protiv osmog nositelja, Juana Martina del Potra, osvajača prvog turnira sezone, Aucklanda.

Argentinac, s kojim Čilić još nije igrao, u 1. kolu je svladao Zvereva 6:3, 6:4, 6:2, u 2. kolu Mayera 6:1, 7:5, 6:2, a prvi set je izgubio tek u meču sa Müllerom (6:7, 7:5, 6:3, 7:5).

S igrom kao protiv Ferrera, bit će vatreno. Tada Čilić neće biti bez šansi niti protiv šestog igrača svijeta. Idemo, Marine!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije