Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovi glasno "zavijaju"

Cibosi prošetali Novim Mestom, Krku ostavili na "minus 35", blistao Gegić

11.02.2022.
u 20:52

Nakon sedam poraza u nizu s prethodnikom (Jovanović), Cibona je s novim trenerom Okornom izborila treću regionalnu pobjedu u nizu, šestu ukupno računajući i domaća natjecanja

Nakon što su im u prošlom kolu ABA lige "isprašili tur", cibosi su se "iskupili" i za košarkaše Splita napravili važnu stvar. Naime, gostujući u Novom Mestu, košarkaši Cibone pregazili su fenjeraša Krku (87:52)  i tako slovenski sastav ubili u pojam uoči sljedeće, za njih možda i presudne utakmice. A to će, u petak, biti sraz sa Splitom, hrvatskim fenjerašem u ovom natjecanju i "legitimnim" kandidatom za ispadanje. 

Baš kao i protiv Splita, momčad Gašpera Okorna je u ovaj susret riješila već u prvom poluvremenu. Na ulazu u 12. minutu gosti su već imali "plus 20" (32:12), a u 15. minuti domaćini su zaostajali "minus 29" (13:42) pa je, nakon što su njegovi igrači već otišli na veliki odmor, trener Krke Dalibor Damjanović ostao sjediti na klupi u nevjerici. Imao je lice čovjeka koji nije znao što mu se dogodilo.

S druge strane, njegov cehovski kolega s Cibonine klupe trebao je samo animirati svoje igrače da budu ozbiljni u nastavku kako stečeni kapital nebi prosipali. I nisu već su otišli na završnih "plus 35". Osim s napadom koji je bio fluentan, u kojem je bilo i unutarnje i vanjske igre, Cibonin strateg morao je biti zadovoljan i s obranom koja je primila samo 52 koša.

Bila je to šesta uzastopna pobjeda Cibone otkako je došlo do smjene trenera, a u ovoj izvedbi opet je prednjačio BiH reprezentativac Amar Gegić (22 koša, 9 skokova, 6 asista). Pored njega dvoznamenkasti su bili još i centar Reuvers (13 koševa) te trojica igrača s 11 postignutih koševa - razigravač Radovčić, branič Drežnjak i krilo Nakić.

Spomenimo i to da je 215 cm visoki centar Danko Branković u svojih 20 minuta podijelio pet blokada još jednom se dokazavši kao vrstan čuvar obruča.

Nakon onih sedam regionalnih poraza u nizu, pod vodstvom prethodnog trenera Vladimira Jovanovića, s novim strategom Cibona je izborila treću pobjedu u nizu. A kao takva, uoči predstojećeg Final Foura Ćosićeva kupa, najavila se kao momčad čije dionice su ovog časa najvrijednije. Jer, vukovi trenutno prilično glasno "zavijaju".


 
Ključne riječi

Komentara 1

PR
prahrvat
21:37 11.02.2022.

bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije