Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN

Čeka nas spektakl u Umagu: Dolaze tri osvajača Davis Cupa, šesti igrač svijeta...

Malaga: Polufinale David Cupa, Lorenzo Musetti - Felix Auger-Aliassime
Sanjin Strukic/PIXSELL
05.04.2024.
u 14:23

- Jako se radujem povratku u Umag. To mi je jedan od najdražih turnira u godini, ponajviše zato što je tako blizu Italiji i zbog velikog broja talijanskih navijača koji me bodre", izjavio je Musetti

Talijanski tenisači Lorenzo Musetti, Matteo Arnaldi i Lorenzo Sonego, članovi reprezentacije koja je aktualni pobjednik Svjetskog kupa, potvrdili su nastup na ovogodišnjem, 34. izdanju Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, koje će biti održano od 21. do 27. srpnja.  Talijanski tenisači su redoviti gosti umaškog ATP turnira od njegovog prvog izdanja 1990., a nakon nenadmašnih Španjolaca koji su 11. puta pobjeđivali u Stella Marisu, s tri osvojena trofeja i još pet finala druga su najuspješnija nacija u pojedinačnoj konkurenciji na Croatia Openu.

Jannik Sinner, trenutačno drugi igrač svijeta, aktualni osvajač Australian Opena i umaški pobjednik iz 2022., predvodnik je nove generacije talijanskih tenisača koji su s osmoricom predstavnika treća najzastupljenija nacija među sto najboljih na ATP ljestvici, a s petoricom mlađih od 23 godine drže primat među mladim igračima.

"Jako se radujem povratku u Umag. To mi je jedan od najdražih turnira u godini, ponajviše zato što je tako blizu Italiji i zbog velikog broja talijanskih navijača koji me bodre", izjavio je u službenom priopćenju 22-godišnji Musetti, trenutno 23. na pojedinačnoj ATP ljestvici, koji najviše voli igrati baš na zemljanoj podlozi.

Povratku u Stella Maris se veseli i 38. tenisač svijeta, prošlogodišnji umaški polufinalist Matteo Arnaldi.

"To je turnir na kojem se u svemu osjećam izvrsno, na terenu i izvan njega. Atmosfera je sjajna, s mnogo navijača iz različitih zemalja, među kojima jako puno Talijana. Zaista sam uživao u podršci s tribina", rekao je 23-godišnji Arnaldi.

Prošlogodišnji polufinalist je bio i Lorenzo Sonego (ATP - 59.), kojem se na putu do finala u umaškom debiju ispriječio legendarni Švicarac Stan Wawrinka.

"O turniru u Umagu sam čuo mnogo pohvala pa sam prošle godine odlučio provjeriti je li sve to točno. Sada se vraćam, što znači da su se moja očekivanja potvrdila. Lanjski turnir je za mene bio uspješan, a potrudit ću se da ovaj bude još uspješniji", poručio je 28-godišnji Sonego.

Nastupi talijanskih igrača u Umagu uvijek izazivaju veliko zanimanje i odlično ozračje na tribinama uz terene na kojima oni igraju pa je logično da je postignutim dogovorom o nastupu spomenute trojice tenisača iznimno zadovoljan i direktor turnira Tomislav Poljak.

"Trojac Musetti, Arnaldi i Sonego donio je Italiji, uz lidera Sinnera, veliki momčadski naslov i nositelji su procvata talijanskog tenisa. Znamo kakvu potporu publike talijanski tenisači imaju u Umagu i nadamo se da ćemo u tjednima koji su pred nama dogovoriti nastup još ponekog talijanskog igrača", rekao je Poljak.

Malaga: Polufinale David Cupa, Lorenzo Musetti - Felix Auger-Aliassime
1/6

Prije potvrde nastupa talijanskog reprezentativnog trojca, svoj je povratak u Umag najavio i trenutačno šesti tenisač svijeta, Rus Andrej Rubljov, koji će ponovno zaigrati na turniru u Stella Marisu, na kojem je neočekivanim trijumfom 2017. došao do prvog naslov u karijeri. 

Ovogodišnja novost na umaškom turniru je promjena u rasporedu igranja, do koje je došlo zbog toga što odmah po završetku Croatia Opena u pariškom Roland Garrosu započinje borba za olimpijske medalje. Tako će kvalifikacije za 34. izdanje Croatia Opena započeti u petak, 19. srpnja, a prvi mečevi glavnog turnira bit će odigrani u nedjelju, 21. srpnja. Jednodnevni pomak u rasporedu znači i da će pojedinačno finale, umjesto u nedjelju, biti odigrano u subotu, 27. srpnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije