Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Čeka nas pakao, ali još dišemo!

18.06.2006.
u 18:16

Prije osam godina vatreni su stenjali u Nantesu, u paklenoj vrućini dugo su lomili žilavi Japan, a onda je genijalni Davor Šuker ugurao loptu iza Kawaguchija za veliku pobjedu od 1:0.

Bio je to pogodak za tri boda i put u osminu finala SP-a. I danas su kockasti stenjali, u isto tako paklenoj vrućini stadiona u Nurnbergu, no danas nismo imali svog Šukera. Imali smo kazneni udarac, ali Darijo Srna pucao je slabo, Kawaguchi je “pročitao” stranu.

Bila je to utakmica u kojoj je Japan igrao sjajno u polju, a Celticov vezni igrač Nakamura držao je školski sat iz poznavanja te igre. Azijci su igrali vrlo dobro, uporno, imali su tri velike prilike, ali imaju taj hendikep da nemaju velikog, rasnog strijelca.

Hrvatska je igrala tek prosječno, imali su naši i taj nesretni jedanaesterac kojeg je Srna upropastio, vratnicu koju je nakon sjajnog udarca pogodio Niko Kranjčar, no niti jednog trenutka naši se igrači nisu uspjeli nametnuti.

Srednji red, za kojeg znamo da stvara igru, nije uspio dobiti bitku s dobrim tercetom Nakamura - Nakata - Fukunishi (u nastavku igrao je Inamoto), sve se svodilo na preskakanje, neku polukontru, no bilo je premalo raspoloženih igrača da bi došli do tri tako važna boda.

Cico je započeo sa zamjenama malo prekasno, no ni one nisu promijenile ništa u igri. Taj teško izboreni bod ostavlja nam nadu da u posljednjem kolu pobjedom nad Australijom Hrvatska ipak može pronaći put do osmine finala. Čeka nas paklena, teška večer 22. lipnja u Stuttgartu. Ali, još dišemo!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije