Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA ZA VONDROUŠOVU

Čehinja koja je 2019. igrala u finalu Roland Garrosa, ovaj će propustiti zbog ozljede

Australian Open
ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS
17.05.2022.
u 09:05

Posljednji meč prije operacije odigrala je sredinom travnja na WTA turniru u Stuttgartu, gdje ju je u prvom kolu svladala Tunižanka Ons Jabeur.

Češka tenisačica Marketa Vondroušova, trenutačno 35. na pojedinačnoj WTA ljestvici, podvrgnula se manjem operativnom zahvatu na zglobu lijevog zapešća i propustit će nastup na Roland Garrosu, gdje je prije tri godine igrala meč za naslov u kojem je poražena od Australke Ashleigh Barty

- Zadnjih nekoliko tjedana nisu bili laki. Osjećala sam stalne bolove u zglobu i nakon nekoliko posjeta liječnicima odlučila sam otići na manji operativni zahvat kako bih mogla igrati bez bolova. Bit ću pozitivna tijekom oporavka i ne mogu dočekati povratak na teren - poručila je putem Instagrama 22-godišnja ljevoruka Čehinja uz fotografiju na kojoj se može vidjeti da joj je lijeva ruka cijela u zavoju.

Uz finale Roland Garrosa 2019., kad je na put do meča za naslov u četvrtfinalu pobijedila Petru Martić (7-6, 7-5), najveći uspjeh u karijeri Vondroušova je postigla na prošlogodišnjem olimpijskom turniru u Tokiju, gdje je osvojila srebrnu medalju izgubivši finale od Švicarke Belinde Benčič (7-5, 2-6, 6-3).

U ovoj godini je najbolji rezultat ostvarila na WTA 500 turniru u Dubaiju, gdje je iz kvalifikacija stigla do polufinala u kojem je bez borbe morala predati bez borbe Veroniki Kudermetovoj. Posljednji meč prije operacije odigrala je sredinom travnja na WTA turniru u Stuttgartu, gdje ju je u prvom kolu svladala Tunižanka Ons Jabeur.

Nije poznato koliko će dugo Vondroušova morati izbivati s WTA Toura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije