Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Drago Hudika, Hina
Roland Garros

Petra Martić izgubila od Markete Vondroušove i ostala bez polufinala

Petra Martić izgubila od Markete Vondroušove i ostala bez polufinala
Foto: Reuters/Pixsell
04.06.2019. u 21:21

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u polufinale grand slam turnira Roland Garros nakon što je u Parizu izgubila od 38. igračice svijeta Čehinje Markete Vondroušove sa 6-7 (1), 5-7 za dva sata igre. 

Martić nije uspjela doći do rezultata karijere i postati tek treća hrvatska tenisačica, nakon Ive Majoli i Mirjane Lučić, koja je igrala polufinale na jednom grand slam turniru.

Petra Martić
1/5

Dvadesetosmogodišnja Dućanka propustila je svoju priliku u prvom setu kada je prvo kod 5-4 servirala za meč, a kod vodstva 6-5 imala je čak tri vezane set-lopte, koje nije uspjela realizirati. To je psihički jako uzdrmalo Petru, koja je pala protiv odlične protivnice, koju je pobjeđivala u sva četiri prijašnja dvoboja, a prije mjesec dana je upravo protiv mlade, 19-godišnje Čehinje uzela u Istanbulu svoj prvi WTA turnir. 

Petra je nervozno ušla u meč i ljevoruka Čehinja je prva došla do prednosti, oduzevši Dućanki servis kod 2-2. Srećom,Martić odmah uzvraća "breakom", atraktivnim poenima dobiva potom svoj servis, a u osmom gemu još jednom uzela početni udarac Vondroušovoj.

Petra je servirala za set, ali se Čehinja spasila, kao i u narednom gemu, kada je Martić imala 0-30. U 12. igri Martić dolazi do tri vezane set lopte, ali ni to ne koristi pa set odlazi u "tie-break" u kojem Čehinja tjera Martić na pogrešku i ima vodstvo od 5-1, te prvi set odlazi na stranu Vondroušove. 

Skoro savršena igra Vondroušove nastavila se i u drugom setu, Čehinja je bila u nevjerojatnoj seriji i od 25 poena dobila čak 22 i povela s 3-0 protiv psihički ipak uzdrmane Martić. Martić se ipak nije predavala, smanjila je na 2-3, ali u šestom gemu opet izgubila svoj servis.

>> Lijepa tenisačica zagolicala maštu: Pogledajte u čemu je igrala, svi gledali samo nju!

Petra Martić
1/13

Kod 2-5 Martić je spasila meč-loptu, a kod 3-5 Čehinja na drugu meč-loptu radi dvostruku pogrešku na servisu, pa uporna Martić uspijeva doći do 5-5. U 12. igri Martić sjajnom forehand-paralelom spašava i treću meč-loptu, no zahvaljujući promašaju laganog voleja Vondroušova dolazi i do četvrte lopte za meč, kod koje Petrin lob završava izvan terena i bio je to kraj nadanja za hrvatsku tenisačicu. 

Petra je u meču imala samo jedan as, spasila je tek tri od osam lopti za obrat, a imala je vrlo mali postotak od samo 35 posto dobivenih poena nakon svog drugog servisa.  

Bio je to peti sraz Martić i Vondroušove, te prva pobjeda Čehinje, koja će u polufinalu igrati s Britankom Johannom Kontom.

>> Nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici pogledajte u videu na vrhu teksta

Komentara 8

Avatar Bud Humski
Bud Humski
21:30 04.06.2019.

Ne mogu vjerovati da netko u profesionalnom tenisu igra tako glupe drop-shots koji se mogu sa Mjeseca procitati i koji prelaze mrezu na barem dva metra visine! Vondrousova nije imala ama bas nikavih problema stici do loptice, namjestiti se ii poentirati. A dobila je mnogo poena poslije tih djecjih i nerazumljivih Petrinih drop-shots. Zar to i sama Petra ne shvaca, zar nitko iz njenog tima to ne vidi?

Avatar jebb
jebb
20:25 04.06.2019.

Petra ne zna odigrati drop-shot! Za razliku od nje, Vondrousova je taj udarac dovela do savrsenstva! A obje su odigrale prilicit broj tih udaraca u prvom setu, i cini mi se da je to glavni razlog gubitka seta.

BI
billynik
22:47 04.06.2019.

Nije mi jasno kako je s takvom igrom uopće došla dovde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije