Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sedmi poraz

Cedevita posrnula kod Zvezde: Zabila tek 5 koševa u posljednjoj četvrtini

Cedevita - Crveni oktobar
Slavko Midžor/PIXSELL
16.02.2015.
u 22:48

Kod Cedevite je Miro Bilan upisao 13 poena i pet skokova, a Fran Pilepić dodao je 10 poena.

U 22. kolu ABA lige Cedevita je u Beogradu poražena od vodeće Crvene zvezde sa 78:63, a presudila je zadnja četvrtina u kojoj su Zagrepčani zabili tek pet poena. Bio je to sedmi poraz zagrebačke momčadi ove sezone u ABA ligi.

Momčad Jasmina Repeše prošla je tijekom susreta kroz više uspona i padova. Poveli su gosti sa 16:4 i nakon prve četvrtine imali prednost 22:16. U 27. minuti Tomislav Zubčić zabio je tricu za Cedevitino vodstvo 27:23, a onda je Zvezda preuzela kontrolu velikom serijom 18-2.

Prvo poluvrijeme domaćini su završili s +10 (43:33). Cedevita se ponovno vratila u prednost i na 3:40 minute do isteka treće četvrtine trener Dejan Radonjić pozvao je timeout jer je njegova momčad bila na tri poena zaostatka. Međutim, Zvezda je ipak u posljednjih 10 minuta ušla s minimalnim vodstvom 59:58, a onda u obrani potpuno deklasirala Cedevitu.

Iako se tek vraća iz ozljede, Marijo Delaš zaigrao je pet minuta. Lovro Mazalin je u SAD-u, a Roko Ukić je i dalje ozlijeđen. Izostanak Ukića danas se osjećao možda više nego ikad jer Zvezda je u obrani radila odličan posao pritiskom na loptu na Nemanji Gordiću i Anti Delašu pa je Cedevita, pogotovo u četvrtoj četvrtini, imala velikih problema kod slaganja napada.

Kod Cedevite je Miro Bilan upisao 13 poena i pet skokova, a Fran Pilepić dodao je 10 poena, dok je s 14 koševa, devet skokova i tri asistencije pobjednike predvodio Luka Mitrović.

Crvena zvezda je vodeća (21-1), a dalje slijede Budućnost (16-6), Cedevita (15-7), Partizan (15-7), Union Olimpija (12-10)...

>>Umorni i jedni i drugi, iza Cedevite i Crvene zvezde već je sto putovanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije