Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljud

Hajduk pregazio Osijek u direktnoj borbi za treće mjesto

Hajduk - Osijek
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/5
06.05.2017.
u 19:10

Bašić je ušao u 46. minuti, zabio dvaput i asistirao Futacsu

S velikim će guštom dečki iz Hajduka danas ispijati kavicu na rivi na dan Svetog Duje. U bitci za treće mjesto razbili su, pregazili Osijek sa 5:1. Bio je to jedan od boljih ulazaka Splićana u neku utakmicu ove sezone.

Veći dio prvog poluvremena napokon logično i inteligentno funkcioniranje čitave momčadi u oba smjera. Posebno prema naprijed s dosta ulazaka igrača iz drugog plana. Nešto što se rijetko moglo vidjeti u Hajdukovoj igri zadnjih godina. A sve je naplaćeno u drugom poluvremenu utakmice. I to na kakav način!

Gosti se samo branili

Možda taj Joan Carrillo ipak uspije momčadi Hajduka instalirati nekakav pojednostavljeni španjolski nogometni softver. Naravno, ako ostane trener i dalje. Osijek nije nikako uspijevao uspostaviti svoju igru i organizirano prijeći na protivničku polovicu. Uglavnom su se branili. A nerijetko je zadnjim blokom spašavao Mateo Barać.

Osijekov stoper još jednom je potvrdio zašto se za njega u ovom trenutku zanima nekolicina ozbiljnih klubova iz jakih europskih liga. Doduše, jasno je bilo što je Zoran Zekić kazao svojim dečkima na putu za Split. ‘ Samo oprezno, svi iza lopte i čekamo kontranapade...’

No, grč Osječana je predugo trajao, priliku nisu dočekali.

A na travnjak je na poluvremenu Carrillo poslao Tomu Bašića. Potez kola, može se reći, jer je dečko pokrenuo uragan bijelih koji je u samo devet minuta pomeo Osijek!

Strijelac i Erceg

Bašić je najprije 56. sjajno reagirao nakon jedne kontre. Erceg je povukao s Osijekove polovice, činilo se da je sve propalo kada je odigrao Futacsu iza leđa. No, lopta se odbila do Bašića koji je s dvadesetak metara lijevom nogom pogodio Maleničin desni kut. Lijepo, igrački... 

Taj dečko je u sjajnoj formi. U 62. je minuti najprije na tridesetak metara napravio višak igrača driblingom. I kada se činilo da mu je lopta pobjegla, bacio se i klizećim startom produljio loptu na Futacsa koji je bio sam na lijevoj strani. Mađar je sjajno desnom nogom pogodio suprotne rašlje za 2:0. Bio mu je to 12. pogodak ove sezone.

Čudesnih devet minuta Bašić je začinio novim pogotkom. Najbolje se snašao u šesnaestercu i desnom nogom poentirao u 65. minuti. U 70. je Erceg povisio nakon Vlašićeve asistencije, a u 88. je Said zabio peti Hajdukov gol. U nadoknadi je za Osijek strijelac bio Boban.

Poredak: Rijeka (-1) 79 bodova, Dinamo 74, Hajduk 62, Osijek 59, Slaven (-1) 35...

Ključne riječi

Komentara 4

II
iifever2
19:52 06.05.2017.

a ulica vodi klub, umjesto 'gazde'. ma kako tako?

Avatar mlijeko
mlijeko
19:59 06.05.2017.

Poslije svake utakmice napišem isto. Zoran Zekić nije trener nekog velikog kapaciteta i što prije ode to bolje za ekipu.

DU
Deleted user
19:43 06.05.2017.

Strava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije