Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veslanje

Čamac uništen u sudaru, nema 20.000 eura za novi

Veslanje
Patrik Macek/Pixsell
13.04.2010.
u 10:51

Kada čamce 15. kolovoza, dva i pol mjeseca prije početka SP-a, pošaljemo u Novi Zeland, naše posade neće imati u čemu trenirati.

Hrvatski četverac na pariće ostao je bez čamca nakon što je njihov uništen u sudaru s mađarskom posadom uoči utrke na Croatia Openu u Zagrebu.

– Sudar se dogodio u sigurnoj zoni treninga. Mađari nisu krivi, jer staze za trening nisu bile označene plutajućim linijama – rekao je Zdravko Gajšak, tajnik Hrvatskog veslačkog saveza.

Uništeni čamac bio je vlasništvo talijanskog proizvođača Filippinija.

– Nakon što je naša posada osvojila prvo mjesto na Svjetskom kupu u Münchenu, predstavnici Filippinija ponudili su nam testni čamac. Ne znamo je li bio osiguran i tko će nadoknaditi štetu. Znam da nitko neće teretiti nas, ali sad imamo problem jer potencijalni kandidati za OI 2012. godine nemaju u čemu trenirati – istaknuo je Gajšak.

Problem je u 20.000 eura koliko košta novi čamac.

– Rješenje je da zamolimo proizvođača da nam ustupi novi čamac ili da nam ga kupi Hrvatski olimpijski odbor. No, da bi HOO kupio čamac morao bi izaći iz svog sustava. Naime, čamac se može kupiti potencijalnim kandidatima samo u godini kada su olimpijske igre ili u godini prije njih – rekao je Gajšak.

HVS je vlasnik samo tri čamca - osmerca, dvojca bez i dvojca na pariće koji su kupljeni za OI.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije