Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDE U FENERBAHČE

Bucksi otpustili Roka Lenija Ukića

Roko Leni Ukić
Reuters
05.01.2010.
u 10:37

Ukić sada nema nikakvih prepreka pred sobom kad je pristupanje istanbulskom Fenerbahçeu u pitanju. Trebao bi potpisati ugovor na 18 mjeseci.

Glavni menadžer Milwaukee Bucksa John Hammond potvdio je u ponedjeljak da je NBA klub raskinuo ugovor s hrvatskim košarkašem Rokom Lenijem Ukićem (25).

- Roko je od nas zatražio oslobađanje od ugovora kako bi nastavio karijeru negdje drugdje - rekao je Hammond potvrdivši također da su se Bucksi odrekli svih prava na Splićanina, s kojim su ugovor imali do kraja sljedeće sezone (2011. godina).

Ukić sada nema nikakvih prepreka pred sobom kad je pristupanje istanbulskom Fenerbahçeu u pitanju. Trebao bi potpisati ugovor na 18 mjeseci. Bude li se ikad vraćao u NBA ligu, moći će to učiniti neovisno o Bucksima.

Američki mediji pišu da su oslobađenjem Ukića Bucksi uštedjeli oko dva milijuna dolara u proračunu, od čega 1,45 milijuna dolara za posljednju godinu ugovora za sljedeću sezonu, u koju bi hrvatski razigravač, da je ostao, ušao kao uvjetno slobodan igrač (restricted free agent).

Ove je sezone, piše "Sports! Yahoo", igrao za 1,35 milijuna dolara plaće.

Pustivši Ukića trener Scott Skiles, koji Hrvatu nije dao ni minute igre čak 18 puta ove sezone, ostao je na kadru od 14 igrača. Petnaest je igrača ligaški maksimum.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije