Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NALJEPŠI GRAD ITALIJE

Potvrđen transfer, Brekalo stigao u Italiju: Ovo je oduvijek bio moj prvi izbor

Okupljanje nogometne reprezentacije za utakmice protiv Malte i Rusije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo
Sanjin Strukic/PIXSELL
28.01.2023.
u 09:46

Hrvatski nogometaš i povremeni reprezentativac Josip Brekalo (24) napustio je redove njemačkog Wolfsburga i postao novi igrač talijanskog prvoligaša Fiorentine

Posao je dovršen. Hrvatski nogometaš i povremeni reprezentativac Josip Brekalo napustio je redove Wolfsburga i postao novi igrač Fiorentine.

27.6.2021., Kopenhagen, Danska - UEFA Europsko prvenstvo 2020, navijaci Hrvatske i Spanjolske u gradu dan uoci utakmice osmine finala Hrvatske protiv Spanjolske. Josip Brekalo. rPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Naš 24-godišnji ofenzivac je pola godine prije isteka ugovora otišao besplatno u Fiorentinu, ali Wolfsburgu je obećan postotak od eventualnog budućeg transfera.

U Wolfsburgu kod bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača nije uopće bio u planu, službeno nije bio ni član momčadi za ovu polusezonu, pa je tako s menažderom Andyjem Barom bio u potrazi za novom sredinom.

14.11.2021., Split - Stadion Poljud, kvalifikacijska utakmica za odlazak na SP u Qataru izmedju reprezentacije Hrvatske i Rusije. Josip Brekalo Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U jednom trenutku se spominjao i Dinamo, no na kraju se Brekalo odlučio za Fiorentinu, u kojoj bi trebao zarađivati oko dva milijuna eura godišnje.

Pri dolasku u Firencu Brekalo se kratko obratio talijanskim novinarima, prvi put progovorivši u javnosti o svojem novom angažmanu.

 

 

- Ovo je korak naprijed u mojoj karijeri, a Firenca je najljepši grad u Italiji. Fiorentina je oduvijek bila moj prvi izbor među španjolskim i talijanskim opcijama - rekao je Brekalo.

 

 

Komentara 3

T2
Tomo_20
20:57 28.01.2023.

Mali ti si propao!!!!

JP
josip.pivar11
11:25 28.01.2023.

Prve riječi koje je izgovorio bile su: volim Fiorentinu... doduše malo je fufljao, a tek je onda rekao MAMA.

KA
kanđija
11:00 28.01.2023.

Koje nesposobno vodstvo je trenutno u Dinamu...nema kluba u prvoj i drugoj ligi koji imaju lošijeg predsjednika Barišića koji nezna po Statutu voditi skupštinu, propalog policajca u upravi i katastrofalno lošeg trenera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije