Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU JE ZABORAVILI

Blanka Vlašić večeras će doživjeti veliku čast

01.09.2021.
u 17:10

Blanka neće biti samo običan gost, već će biti primljena u atletsku Kuću slavnih koja je u Bruxellesu osnovana 2017. godine.

Sandra Perković danas će nastupiti u Bruxellesu, na pretposljednjem mitingu Dijamante lige ove sezone. Zanimljivo je da je bacanje diska, muško i žensko, prebačeno izvan stadiona i održat će se danas u jednom od brojnih parkova u Bruxellesu. Konkurencija je strahovito jaka. To su sve tri osvajačice olimpijskih medalja u Tokiju – Amerikanka Valerie Allman, Kubanka Yaime Perez i Njemica Kristin Pudenz. U Bruxellesu će nastupiti i druga naša diskašica Marija Tolj. Uz borbu za pobjedu u Bruxellesu, tri diskašice se nadmeću i za ukupnu pobjedu u disciplini bacanja diska. Za sada su u vodstvu Perković i Perez koje imaju po 22 boda, a na trećem mjestu je Allman s 13 bodova. Sandra je u Bruxellesu nastupila sedam puta i ima četiri pobjede, jedno drugo i dva treća mjesta. Posljednji put je pobijedila 2017. godine s hicem 68,82 metra.

Ostale discipline mitinga održat će se na stadionu 3. rujna, a gošća mitinga bit će Blanka Vlašić, jedna od najboljih svjetskih visašica svih vremena. Blanka je osam puta nastupala u Bruxellesu i tri puta pobjeđivala. Blanka neće biti samo običan gost, već će večeras biti primljena u atletsku Kuću slavnih koja je u Bruxellesu osnovana 2017. godine. U Kući slavnih već su Willie Banks, Gail Devers, Sebastian Coe, Heike Drechsler, Steve Cram, Merlene Ottey, Hicham El Guerrouj, Kim Gevaert, Tia Hellebaut i Wilfried Meert, dugogodišnji direktor mitinga. U Belgiji će Blanka Vlašić uvijek ostati upamćena kao velika suparnica Tije Hellebaut na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. U zadivljujućem finalu obje su preskočile 2,05 metara, ali je Hellebaut pobijedila jer je tu visinu preskočila iz prvog pokušaja, a Blanka iz drugog.

Inače, miting u Bruxellesu održava se od 1977. godine i na njemu je dosad srušeno osam svjetskih rekorda. Posljednja dva srušena su prošle godine, u utrci na sat vremena gdje su rekorderi postali Britanac Mo Farah i Nizozemka Sifan Hassan.

>> Ronaldo se vratio u Manchester United, pogledajte video

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Cinco
Cinco
17:27 01.09.2021.

Lijepo.

JA
Jania
09:03 02.09.2021.

Bravo, Blanka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije