Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvoboj bez nade

Bijeli za Zenitove zvijezde pripremili bunker i očekuju nastavak Vukušićeva niza

Hajduk Belupo (1)
Nino Strmotić/Pixsell
21.10.2010.
u 08:05

Ruski napadač Keržakov u velikoj je formi, zabija kad poželi, ali Splićani se uzdaju u veliku Vukušićevu seriju.

Splićane je u Sankt Peterburgu dočekala kiša. Samo da ne bude kiša golova u njihovoj mreži u dvoboju 3. kola Europske lige, protiv Zenita (19 sati). Dvoboj s Rusima, za koje igra naš igrač Ivica Križanac, Hajduku je jedan od najlakših u Europi, jer nema imperativa i šanse za bilo koji drugi rezultat osim sigurnog poraza minimalne su.

Neka druga dimenzija

Zenit iza sebe ima odličnu seriju, ove godine u natjecateljskim utakmicama porazio ga je samo Auxerre i izbacio iz Lige prvaka. A Rusi su po svemu članovi elitnog društva europskog nogometa, neka druga dimenzija u odnosu na Hajduk.

U velikoj je formi Aleksandar Keržakov, zabija kako se sjeti. U posljednjih mjesec dana, igrajući za Rusiju i Zenit u prvenstvu i Europskoj ligi, u sedam utakmica utrpao je 11 golova. Nije zabio samo Tereku iz Groznog, koji je ove sezone sa Zenitom dva puta igrao 0:0.

– Neka Keržakov "preskoči" jednu utakmicu, valjda neće i nama zabiti – nada se vratar Hajduka Danijel Subašić.

Ima i Hajduk svoga Keržakova. Rus je u velikoj formi, ali ništa slabiji nije ni Ante Vukušić. U posljednje četiri utakmice zabio je četiri gola, srušio Anderlecht. Forma mladog napadača jedina je prava nada Splićana.

– Samo da se nastavi Vukušićev niz, neka zabije gol, pa ćemo mi iz obrane ginuti da osvojimo barem bod - kaže iskusni stoper Hrvoje Vejić.

Bilo bi veliko čudo da Zenit ne postane prvak Rusije, a vodeću momčad ruskog prvenstva skautirao je Vilson Džoni.

Sedam defenzivaca

– Zenitovci su superiorni, puni samopouzdanja. Zenit me u utakmicama koje sam gledao impresionirao. U nekim trenucima djeluje kao da se šali, protivniku se učini da mu može parirati, otvori se, a onda ga Zenit razbije – otvoreno kaže Džoni.

Poklepoviću je dao recept kako bi trebalo igrati.

– Moramo se maksimalno stisnuti u obrani, igrati bunker i pokušati ne primiti gol – smatra Džoni.

Poklepović ga je poslušao, na travnjak će sedam defenzivaca, čak će i Anas Sharbini imati obrambene zadaće.

U Sankt Peterburgu istrčat će: Subašić - Maloča, Vejić, J. Buljat, Strinić - Bulku, M. Ljubičić, Brkljača - Ibričić, An. Sharbini - Vukušić.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar klimavi
klimavi
14:37 21.10.2010.

klasik,više ne bi ni očekivao....malo nema muda...šteta

ZP
zpetrov102
18:09 21.10.2010.

Torcida: Šta vam je, šta dižete tenzije http://crosport.info/torcida-smirite-tamo-dolje-tenzije-hajdukovci-valjda-kerzakov-nece-zabiti/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije