Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči druge utakmice

Benić: Nisu oni padobranci koje ćemo lako dobiti

22.07.2020.
u 09:41

- Jug je u laganoj prednosti, vodi s 1:0, iako to ne mora puno značiti jer igra se svaka tri dana. Mislim da će u biti presuditi tjelesna spremnost, motiviranost, a neće biti nevažna ni “duža klupa” - istaknuo je Nikolić.

Hrvatsko nogometno prvenstvo okončat će se bez gledatelja, španjolska košarkaška liga igra se u praznim dvoranama, NBA klubovi su u istom hotelu... A u Hrvatskoj se igra doigravanje vaterpolskog prvenstva u gotovo uobičajenom ugođaju. Dobro, nešto je manje gledatelja – i svi moraju biti upisani prije utakmice – ali sve je drugo posve regularno.

– Živimo punim plućima! – istaknut će Emil Nikolić i dodati:

– Ovo je fantastična promidžba vaterpola u trenutku kad baš nitko ne igra. U cijelom svijetu!

Jug u laganoj prednosti

Bivši trener Juga i Mladosti, koji će sljedeće sezone voditi srbijanskog prvaka, momčad Šapca, samo je jedan od brojnih vaterpolskih stručnjaka koji pozorno prati što se događa u utakmicama između Juga i Mladosti, usuđujemo se ustvrditi: najjačeg nacionalnog klupskog vaterpolskog sraza u svijetu.

Uoči večerašnje druge utakmice u kojoj je sad Mladost domaćin Jugu (prva je odlučena petercima u korist Dubrovčana), Nikolić napominje:

– Jug je u laganoj prednosti, vodi s 1:0, iako to ne mora puno značiti jer igra se svaka tri dana. Mislim da će u biti presuditi tjelesna spremnost, motiviranost, a neće biti nevažna ni “duža klupa”. Vjeko Kobešćak je u prvoj utakmici mudro ukrotio Miloša Ćuka. Nije mu se dopuštalo da bude u zoni šuta, a laganim provokacijama uspjeli su ga jugaši s tri osobne pogreške rano izbaciti iz igre.

No Mladost je tada pokazala da ima i Bowena i Harkova, tako da su Zagrepčani dokazali da imaju potencijala za daljnje nadmetanje. Općenito, žapci zbog većeg izbora igrača dominiraju u završnici, a tu pohvala ide i kondicijskom treneru – istaknuo je Nikolić.

Ne prijete “praznom puškom”

Kako ne bismo ostali nedorečeni, taj kondicijski trener je Pero Kuterovac, jedan od najjačih ljudi u toj branši u Hrvatskoj, ali i šire. A prvi trener Mladosti Zoran Bajić svjestan je da je pritisak sad na njegovoj momčadi.

– Čeka nas iznimno važna i iznimno teška utakmica. Psihološka prednost koju smo imali u prvoj utakmici sad je na strani Juga i moramo napraviti sve da budemo čvrsti i karakterni. Sve ćemo učiniti da pobijedimo. Nastojat ćemo biti brzi, kvalitetni i dinamični. Nadam se da će gledatelji uživati i vjerujem da će utakmica biti prava poslastica za vaterpolske sladokusce. Svi igrači su zdravi i spremni te idemo po pobjedu – najavio je Bajić.

Sada je valjda svima jasno da Bajić ne prijeti “praznom puškom”. Svjesni su toga i jugaši, pa njihov najbolji igrač iz prve utakmice Hrvoje Benić ističe:

– Čini se da nas čeka duga finalna serija. Igrači Mladosti nisu padobranci koje ćemo dobiti kad poželimo.

Utakmica između Mladosti i Juga počinje u 18.45 sati na otvorenom plivalištu uz Savu, uz izravan prijenos na HTV-u 2. Ulaz je besplatan, uz pridržavanje epidemioloških mjera. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije