Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki nogomet

Belichick i Brady i dalje vladaju: trener hrvatskih korijena opet u Super Bowlu

New England
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
21.01.2019.
u 09:37

Patriotsi i LA Ramsi igraju 3. veljače u 53. Super Bowlu, velikom finalu profesionalne lige u američkom nogometu

New England Patriotsi i Los Angeles Ramsi igraju 3. veljače u 53. Super Bowlu, velikom finalu profesionalne lige u američkom nogometu (NFL). 

Domoljubi su igranje u svom 11. Super Bowlu izborili gostujućom pobjedom protiv Kansas City Chefsa nakon produžetaka 37:31. Junak utakmice ponovno je bio Tom Brady koji će igrati deveti veliki finale.

New England
1/11

To je još jedan uspjeh sjajne generacije koju je prije 19 godina preuzeo trener hrvatskih korijena Bill Belichick. New England je dosad osvojio pet Super Bowla i to baš u vrijeme Belichicka i Bradyja, pa je taj dvojac već sada upisan  zlatnim slovima u povijest NFL-a.

Brady je ponovno odigrao nevjerojatnu utakmicu i vodio je svoju momčad do trijumfa. Patriotsi su vodili 14:0, ali su Chefse trgnuli u nastavku te utakmicu učinili neizvjesnom.

Posebno zanimljiva bila je zadnja četvrtina koju je domaća momčad dobila s 24:14. New England je ponovno pokazao iskustvo u ovakvim utakmicama u kojima odlučuju nijanse, a upravo je Brady igrač koji stvara razliku na terenu.

Domoljubi će u finalu igrati protiv LA Ramsa koji su u gostima pobijedili New Orleans Saintse također u produžetku s 26:23.

Profesionalni američki nogomet već je godinama veliki biznis u SAD-u, a kruna sezone je Super Bowl. Oko velikog finala okreće se ogroman novac, tako pola minute reklame tijekom utakmice košta pet milijuna dolara.

Ovogodišnji Super Bowl igra se u Atlanti.

Komentara 3

ER
EroK
18:52 04.02.2019.

Izgleda dovoljno je i jedan porijeklom Hrvat, da se napravi razlika, tj. pobjednik! Bravo Domoljubi (Patriots)!

QU
quovadis
22:57 21.01.2019.

Nije Belichick nego Belicic...ako je Hrvat.

ZA
Zagorec101
18:45 21.01.2019.

meni izgleda kao Mamić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije